Ultima oră

O vila de 200.000 de lei a ars ca o torta la Soveja

Ziarul de Vrancea
13 ian 2011 1409 vizualizări
Gradinita Dragosloveni a fost afectata si ea de incendiul ce risca sa se extinda si la Ocolul Silvic u autoritatile doresc infiintarea unei subunitati de pompieri in comuna u mi-a fost teama sa nu arda tot satul , spune primarul din Soveja

Un incendiu devastator a mistuit ieri noaptea o vila din comuna Soveja, dar si acoperisul Gradinitei din satul Dragosloveni. Focul a fost oprit la timp, inainte sa cuprinda Ocolul Silvic Soveja si alte case din apropiere. Dezastru a pornit de la un horn defect. Dupa incendiile devastatoare din 1998 si 2005, incidentul din noaptea de marti spre miercuri redeschide discutia privind infiintarea unei subunitati de pompieri la Soveja. Flacarile au fost observate la ora 2.45, de un trecator intirziat, care a sunat la 112. Autoritatile s-au mobilizat pentru a aduce la fata locului fortele speciale. "Am fost sunat de seful de post si imediat am luat legatura cu cei de la unitatea militara. A trebuit sa obtin acordul sefului Garnizoanei de la Focsani. Autospeciala de la Armata si cea de la Serviciul Voluntar au venit la fata locului. Militarii si pompierii au actionat si au localizat focul pina la sosirea masinilor de la Focsani. Oamenii nostri au scos-o pe proprietara casei, Aurica Sercan, de 70 de ani. Etajul casei construite anul trecut, din lemn, era o torta. Nu s-a putut salva nimic. Exista riscul sa se extinda si la Ocolul Silvic. Din cauza caldurii degajate, la gradinita s-au carbonizat grinzile de sustinere a acoperisului. A trebuit sa actionam cu apa si astfel s-au stricat doua plafoane si doua ferestre termopan. De asemenea, vom fi nevoiti sa inlocuim parchetul dintr-o sala de clasa. Paguba la Gradinita este de 20.000 de lei. Am hotarit ca pina la sfirsitul saptaminii copiii sa nu mearga la gradinita. Daca nu vom rezolva problema, ii ducem cu microbuzul la Gradinita Rucareni sau ii transferam la scoala", ne-a relatat Costel Plesa, primarul din Soveja.


Primarul vrea statie de pompieri la Soveja


Ionel Stanciu, directorul Scolii "Simion Mehedinti" din comuna, care are in subordine si Gradinita Dragosloveni, sprijina mutarea la Gradinita Rucareni, la cinci km distanta. "Este o solutie buna sa-i ducem la Rucareni cu microbuzul. La scoala nu avem spatiu, ar fi sala de sport, dar ar fi o problema cu caldura. Vor functiona doua grupe intr-o sala mare de clasa, mai ingramaditi", ne-a declarat directorul. Incendiul a pornit de la un cos de fum defect si a produs pagube de 2 miliarde de lei vechi. "Vila nu e asigurata, iar femeia este singura. Sotul i-a murit anul trecut. Vom incerca sa-i acordam sprijin de la primarie, asa cum am facut si in 2005 cind mai multi localnici au ramas fara case. Dezastrul mi-a confirmat inca o data ca este necesara infiintarea unei subunitati de pompieri la Soveja. Pompierii de la Focsani au ajuns dupa o ora la fata locului. Ne-au ajutat, dar localizarea am facut-o noi si cei de la unitatea militara. In 1998 au ars aici 45 de case, iar in 2005 alte cinci. Acum, am fost la un pas sa arda foarte multe case. Mi-a fost frica sa nu se intinda la tot satul!", ne-a mai spus primarul localitatii. (G. DRAGHICI, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.