Ultima oră

POLITICA:Presedintele PSD Victor Ponta a discutat online despre o eventuala aliere cu liberalii

Ziarul de Vrancea
11 ian 2011 580 vizualizări
Liberalii au declarat ca alianta cu PSD ar trebui sa se faca in urmatoarele 30 de zile, dupa ce azi, PNL si PC au semnat protocolul privind formarea Aliantei de Centru-Dreapta.Presedintele PSD Victor Ponta a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre ce pierde si ce castiga PSD dintr-o eventuala aliere cu liberalii si, din nou, cu Dan Voiculescu. Cele mai bune intrebari se vor regasi intr-un interviu realizat de Dan Tapalaga.




întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


*

întrebarea nr. 1 v


Domnule Victor Ponta,



Vad peste tot comentarii dintre cele mai transante:

-de pnl s-a ales prafu\', i-a incalecat Iliescu, au iesit din istorie;

-s-a transat ocuparea dreptei de catre pdl+UDMR;

-Bratianu se rasuceste in mormant;

Puteti sa-mi raspundeti de ce pdl-ul, (incluzandu-l si pe base) este asa de agitat cand i se intampla atat de multe lucruri bune?


o

Victor Ponta


Dincolo de orice dispunta politica, singurele partide formate ideologic in 20 de ani in Romania sunt PSD, pe zona de stanga si PNL, in zona de dreapta. Orice discutie ideologica trebuie sa tina cont de aceasta realitate.


*

întrebarea nr. 2 neagoe


In cazul in care ati fi obligat sa aplicati sau sa sustineti politici liberale total opuse doctrinei PSD ce explicatii veti da electoratului social-democrat?


o

Victor Ponta


Nu voi aplica si nu voi sustine niciodata politici impotriva electoratului PSD, dar despre economie cred ca nu exista dogme, ci doar solutii eficiente.

Cred mai mult in solutiile lui Keynes decat ale lui Friedman, dar amandoi au spus ca, in economie, conteaza ce da rezultate.


*

întrebarea nr. 3 G.L.


1.Domnule Ponta ,va rog sa raspundeti sincer cat la % este contributia dvs. la aranjamentele acestor jocuri.

2.Ce rol primiti dvs.in acest nou scenariu? Dar Iohanis?


o

Victor Ponta


1. La constituirea unei platforme comune, contributia mea si a catorva dintre oamenii care imi sunt apropiati este de 50% si a lui Crin Antonescu si a echipei lui tot de 50%.


2. N-am impartit roluri pentru ca nu suntem intr-o piesa.


*

întrebarea nr. 4 vasile


veti admite sa fiti la paritate cu pnl,cand in sondaje aveti 40% si ei 20%.va multumesc.


o

Victor Ponta


nu am discutat de asa ceva


*

întrebarea nr. 5 daniel


scopul politic declarat al viitoarei aliante PSD-PNL via PC este "debarcarea" lui Basescu si apoi impunerea unui guvern capabil sa scoata tara din criza.

nu cumva insa alianta asta pur conjucturala vrea sa culeaga "roadele" guvernului Boc?

nu cumva se previzioneaza un reviriment economic european (implicit si in Romania) si se doreste repetarea momentului din 2000 cant guvernarea Nastase a tras foloasele masurilor luate de guvernarea CDR?

despre experienta partidului dvs. si viitorilor aliati in gestionarea situatiilor de criza nu trebuie sa ne mai vorbiti pentru ca sunt sigur,dar absolut sigur,ca nu ati fi mai buni ca altii.

parerea mea.


o

Victor Ponta


Nu sunt de acord. Scopul nostru politic nu este debarcarea lui Basescu, ci un nou model economic si social pentru urmatorii 8 - 10 ani. As dori sa aveti dreptate dvs. si dl. Boc privind succesul economic ald Romaniei in acest an. Din pacate toate sursele independente si obiective va contrazic. Marea temere pe care o am este preluarea guvernarii intr-un moment de catastrofa economica si sociala.


*

întrebarea nr. 6 danahile


As dori un raspuns transant, din partea dumneavoastra la doua intrebari.Care va fi pozitia dumneavoastra si implicit a PSD in raport cu modificarea constitutiei si reducerea numarului de parlamentari la 300 conform referendumului.Si 2 credeti ca UDMR va marsa in noua alianta pe care o veti face cu PNL dupa atacurile succesive la legea educatiei din partea PSD?Va multumesc.


o

Victor Ponta


Da, de acord cu modificarea Constitutiei. Chiar si reducerea numarului de parlamentari, cu conditia sanctionarii migratiei politice.


Nu stiu ce va face UDMR, dar constructia PSD - ACD trebuie facuta, indiferent de ce va decide UDMR.


*

întrebarea nr. 7 Le Meow


Aliindu-va in mod oficial cu PNL - PC banuiesc ca intentionati sa oferiti o alternativa la guvernarea PDL, incepand cu alegerile din 2012. Doua intrebari referitor la aceasta alternativa:


1. Daca alianta PNL - PSD - PC obtine 50% din voturi, Basescu este obligat de constitutie sa numeasca premierul din randurile acestei aliante. Daca Basescu nominalizeaza un liberal pentru a conduce guvernul, veti fi de acord?

(a) Daca da, atunci ce parere credeti ca vor avea membrii si votantii PSD (care banuiesc ca vor fi mai numerosi decat electoratul PNL)? Dar parlamentarii PSD (care banuiesc ca vor fi mai numerosi decat parlamentarii PNL)?

(b) Daca nu veti fi de acord, atunci de ce ar trebui sa va credem pe cuvant ca veti reusi sa cadeti de acord in orice alta problema importanta a tarii (in afara sintagmei \'jos Basescu\')?


2. Daca alianta PSD - PNL - PC ajunge la guvernare, ce fel de impozit va avea tara?

(a) Impozit unic, ca in prezent, cum doreste PNL? Daca da, cum ii veti convinge pe PSD-isti si pe dv. insiva ca asa e mai bine?

(b) Impozit progresiv, asa cum declarati dv. si PSD-ul de cate ori aveti ocazia? Daca da, cum ii veti convinge pe liberali?


Daca la aceste doua intrebari exista si alte variante de raspuns, v-as ruga sa le prezentati pe scurt, cu argumente.


Multumesc.


o

Victor Ponta


1. Alianta PSD - ACD trebuie sa obtina majoritate absoluta in Parlament si va propune o singura persoana pentru functia de prim-ministru si un Guvern comun. Nu exista, deci, vreun pericol privind o neinelegere.


2. Romania va trebui, ca vrem sau nu, sa respecte deciziile europene, care prevad dupa 2013 o medie europeana a taxarii si evitarea dumping-ului fiscal in cadrul UE. Dezvoltarea si stimularea economica nu se vor face pe baza fiscalitatii, ci a unor masuri de alt timp.


*

întrebarea nr. 8 Io


Buna ziua domnule Ponta

As dori sa aflu ce compromisuri ati face (ca formatiune politica cu anumite viziuni politice) pentru a crea o alianta capabila sa inlature de la putere actuala guvernare?

Daca se va reusi acest lucru- inlaturarea actualei puteri- credeti ca ati avea solutii viabile si realiste pentru ca romanii sa traiasca mai decent decat acum?

Va multumesc


o

Victor Ponta


Sunt absolut convins ca si Crin Antonescu si eu vom face compromisuri inevitabile, dar necesare pentru constructia unei platforme intre partide atat de puternice si orgolioase. Important este daca rezultatul va fi mai bun decat o actiune separata. Da, solutiile pe care le propunem le puteti deja gasi in Agenda 2019, dar in mod sigur acestea pot fi imbunatatite si completate.


*

întrebarea nr. 9 Marius Vargas


Credeti ca este o idee atat de buna sa faceti o alianta cu ACD si sa lasati PDL singur pe cealalta parte a balantei politice?


o

Victor Ponta


Da, cred ca este foarte bine sa-l lasam pe dl. Basescu si PDL de o parte a politicii si noi ceilalti sa fim clar si hotarat in partea cealalta. Diferenta intre noi va fi mai usor de evaluat si judecat de cei care voteaza.


*

întrebarea nr. 10 CorinaPanaitescu


Cum va rezolva viitoarea Alianta PSD-PNL problemele profesorilor? Cum va pune PSD in practica prevederile statului social in alianta cu liberalii?


o

Victor Ponta


Statul social nu este o creatie de stanga, ci un sistem introdus in special in America si apoi in Europa Occidentala dupa al doilea razboi mondial. Dreptul la scoala, asistenta medicala, somaj, pensie sunt in egala masura acceptate si de liberali chiar daca reprezinta esenta mesajului politic al PSD.


Pentru sistemul de educatie, revenirea la pactul incheiat in urma cu cativa ani, care a fost practic denuntat prin adoptarea actualei legi a educatiei.


*

întrebarea nr. 11 Adrian


Domnule Victor Ponta, ati vorbit despre stimularea relatiilor economice cu Brazilia, India, China, Rusia. Despre ce este vorba mai exact si in ce domenii?


o

Victor Ponta


In primul rand, cu aceste tari relatiile economice vin numai dupa o normalizare a relatiilor politice. Acestea ne pot sprijini si in partea financiara (sa nu mai depindem de imprumuturile de la FMI), investitionala dar si pentru a accepta sa devina piete de desfacere pentru produsele si serviciile romanesti.


*

întrebarea nr. 12 Hopeless


1.D-le Ponta, in afara de ura fara margini pentru tot ceea ce a facut, face si va face PDL + Basescu, ce altceva mai aveti dvs. PSD ca partid de stanga, comun cu PC si PNL, partide care, teoretic, se vor de dreapta-centru-dreapta?!?!?!

2.Credeti ca ura care va uneste este de ajuns pentru a guverna o tara?


o

Victor Ponta


1. Nu am nici un fel de ura fata de dl Basescu si PDL. Am o mare dezamagire pentru sansa ratata de Romania in ultimii 6 ani. Si am o evidenta indignare cand vad faptele doamnei Anastase, Ridzi, Udrea ca raman nesanctionate. Tocmai din acest motiv proiectul pe care l-am propus Aliantei de Centru Dreapta si lui Crin Antonescu nu se limiteaza la mandatul lui Traian Basescu, care expira in 2014 cel mai tarziu, ci o agenda pe 8 ani.


*

întrebarea nr. 13 Mirela


Stiati ca PNL i-a promis lui Dan Voiculescu functia de presedinte al Senatului? Ce parere aveti?


o

Victor Ponta


Nu cunosc discutiile intre PNL si PC decat la nivel de principiu si nu am discutat despre nominalizari pentru nici o functie, nici cea de presedinte al tarii, prim ministru si cu atat mai putin sefi de camere.


*

întrebarea nr. 14 ion


Buna ziua domnule Ponta


1) Credeti ca faceti cel mai BUN lucru intrind in alianta cu Crin Antonescu, adica credeti ca odata ajuns la putere ar fi mai maleabil, decit Basescu?


2) Cum credeti ca va veti putea bucura de alianta cu PNL avind in vedere numarul mare de impotrivitori din partidul liberal, si de un mare numar de simpatizanti ai liberalilor. Va doresc succes si intelepciunea de a sti alege.


o

Victor Ponta


1. Sunt absolut convins ca orice comparatie personala intre Traian Basescu si Crin Antonescu este nepotrivita si, in timp ce in dl Basescu increderea mea si a PSD este zero, cu Crin Antonescu si liberalii putem sa avem incredere pentru un proiect pe termen mediu si lung.


*

întrebarea nr. 15 Maria Popescu


Stimate domnule Ponta, daca imi amintesc bine, cam prin primavara anului trecut, domnul Mitrea propunea public o alianta PSD-PNL, inregistrata la tribunal, in care cele doua partide sa mearga cu candidati comuni etc. Atunci v-ati opus vehement, ba chiar l-ati amenintat pe domnul Mitrea ca, daca nu intelege sa se conformeze politicii partidului, e liber sa plece. Acum, constat ca ati ajuns la vorba lui, dar in conditii, zic eu, mai dezanvantajoase pentru PSD (liberalii s-au aliat cu conservatorii si pretind sa fie cel putin egali cu PSD intr-o viitoare alianta). Nu credeti ca domnul Mitrea avea dreptate acum un an cand vorbea despre alianta ? Daca ea se facea atunci, nu cumva PSD era intr-o pozitie mai avantajoasa, iar guvernul Boc era deja istorie ?


o

Victor Ponta


In 2010 conditiile nu erau inca pregatite pentru asemenea alianta. Ma bucur ca si dl Mitrea m-a ascultat pe mine si eu pe el. Si ajungem la momentul potrivit la o solutie buna.


*

întrebarea nr. 16 xy


despre Agenda 2019 si cum anume s-ar putea ralia PNL la propunerile economice de acolo:


- pastrarea unei relatii strict de consultare si audit cu FMI (adica excludeti un nou acord?)


- garantarea "substantei, dar si a cuantumului drepturilor privind accesul la sistemul de sanatate, la educatie, pensia, somajul, protectia copiilor, sprijinirea tinerilor, salariul minim, concediul, puterea de cumparare, drepturile sindicale etc." (adica orice taiere a pensiilor, salariilor, asistentei sociale ar fi interzisa, iar codul muncii ar ramane in forma actuala?)


o

Victor Ponta


Da, si PNL este de acord sa avem cu FMI un acord doar de audit si consultare, fara imprumuturi.


Am explicat mai sus ca statul social nu este doar al partidelor de stanga, ci e un model american si european de dupa al doilea razboi mondial, modelul de wellfare - state.


*

întrebarea nr. 17 neutrino


daca credeti ca veti reusi sa atrageti voturi de la PDL alipindu-va cu PC si PNL va inselati. In sondaje sunteti cotat ca primii (inj jur de 40%).

1) Nu va inteleg rationamentul politic de a va alatura cu aceasta alianta PNL-PC, sau sunteti "obligati de domnul Patriciu la un astfel de parteneriat?


Daca totusi se va concluziona acest parteneriat...

2) cum vedeti finalitatea, cine va candida pt. prezidentiale, dumneavoastra sau domnul Antonescu (fiecare cu ideologii total diferite)


o

Victor Ponta


Nu stiu daca vom obtine mai multe voturi impreuna decat separat, dar stiu ca vom putea impiedica un nou abuz constitutional din partea dlui Basescu si ca vom munci impreuna in perioada extrem de grea de dupa preluarea guvernarii.


Aluzia la dl Patriciu cred ca este o confuzie in ce ma priveste.


2. Va candida din partea aliantei PSD - ACD la functia de presedinte cel care va fi in sondajele de opinie aflat pe primul loc in preferinta electoratului.


*

întrebarea nr. 18 dum_i


1. Odata in alianta cu PNL, veti renunta la discursul agresiv dar lipsit de orice solutii in favoarea unui discurs care sa si contina idei de nivelul secolului in care suntem?


2. Cati specialisti tehnici aveti in PSD? Cum se face selectia pe baza de valoare in partidul cu care vreti sa conduceti Romania?


o

Victor Ponta


1. Da, voi utiliza mult mai atent discursul agresiv, pentru ca solutiile economice pe care le-am propus, le-am promovat in aceasta perioada se pare ca ajung mai greu la electorat, asa cum s-a intamplat si la dvs.


*

întrebarea nr. 19 DRAQULEA


Am o singura necunoscuta la care as dori un raspuns. Se presupune ca in 2012, Alianta PNL+PC - PSD vor castiga impreuna alegerile si inca detasat, tinand cont de erodarea PDL-ului. In aceste conditii, ati previyionat si care va mai fi opzitia sau in opoyitie va mai ramane doar minoritatile si UDMR-ul, adica NIMIC.


Daca va fi sa fie asa, eu voi vota cu oricine, dar nu cu alianta dumneavoastra. Nu mi-ar placea sa vad din nou aliante mamut, care sa hotarasca tot ce misca in front , fara alternativa la putere. Nu cred ca ar fi o solutie buna cum nu a fost nici cei 70% PDL+PSD. Veti trece prin parlament tot ce doriti si se va fura tot ce se mai poate. Stim sigur ca astayi nu fura doar PDL-ul, mai scapa cate ceva si pe la PSD, deci oamenii isi mai dau si peste maini.


Ce imi propuneti cu aceasta alianta, sa fim condusi fara alternativa?


o

Victor Ponta


oamenii decid la vot reprezentarea in Parlament. Trebuie sa facem un sistem in care vointa populara sa nu mai fie fraudata asa cum se intampla azi prin formarea UNPR si prezenta altor parlamentari care au fost votati cu un anumit discurs si acum se afla exact in partea opusa.


*

întrebarea nr. 20 mariana


Faptul ca PC-ul s-a grabit sa incheie o alianta in aceeasi zi in care a rupt o alianta(?), urmand ca ,in cel mult 30 zile sa refaca o alianta cu PSD-ul....Totul pare fara sens...De ce nu ati construit alianta cu PNL-ul de pe pozitia aliantei deja existente PSD+PC?Nu lasa PSD-ul impresia ca e ultimul venit la masa si ca mananca ce-a mai ramas?


o

Victor Ponta


Si inainte sa fiu presedinte al PSD, si dupa nu am ascuns faptul ca locul Partidului Conservator nu este intr-o alianta de stanga, ci una de dreapta. Faptul ca acum se aseaza la masa doua parti clarificate ideologic si chiar personal este solutia cea mai buna.


*

întrebarea nr. 21 George


1.Daca se dovedeste ca Crin Antonescu este Poumbacu, turnator cu dosar nr.2456 sca/DSS 01429 , mai faceti alianta cu PNL ?

2.La liberali s-au c-am tulburat apele .

Tariceanu , Orban, Adriana Saftoiu ,Vojganian s-au opus aliantei cu PC. Ce parere aveti?


o

Victor Ponta


1. Sunt convins ca scandalul "Porumbacu" este un neadevar, dar imi amintesc ca PSD in decembrie 2008, din pacate, a semnat un acord cu PDL care era condus de dl Basescu si dl Boc. Asa ca apartenenta la vechea securitate sau la UASCR in cazul d-lui Boc nu sunt defectele cele mai mari ale unui politician.


2. Nu comentez niciodata ce se intampla in curtea altui partid. Pentru noi, Crin Antonescu este singurul partener de discutie.


*

întrebarea nr. 22 Catalin


In agenda 2019 pomeniti de sustinerea unor candidati comuni pentru Parlament, Presedinte de Consiliu Judetean, Primari de municipii resedinta de judet si chiar extins pana la nivel de orase si comune (in conditii obiective). Intrebare: cum vedeti acest lucru transpus in practica la nivelul listelor de consilieri locali si judeteni - sub forma unor liste comune ale Aliantei atat la nivel local si judetean?


o

Victor Ponta


Sustin ideea unui candidat comun la alegerile care au un singur tur (presedinte de Consiliu Judetean) iar la celelalte, daca va fi posibil, va fi foarte bine.


*

întrebarea nr. 23 cristian jula


Credeti ca e momentul sa iasa si UDMR de la guvernare?...Cred ca au obtinut deja mult prea mult pentru o minoritate(editat de HotNews.ro)


o

Victor Ponta


Consider ca UDMR si-a indeplinit toate obiectivele pentru comunitatea maghiara si este timpul sa se gandeasca la obiective sociale, daca nu si nationale.


*

întrebarea nr. 24 MirceaA


nu va este rusine sa fiti comunist?


o

Victor Ponta


Aveam 17 ani in 1989 cand am iesit pe strada contra lui Ceausescu si 18 ani cand am fost in Piata Universitatii. Nu-mi este rusine de nimic din ce-am facut pana acum.


*

întrebarea nr. 25 Alex


Pornesc de la premiza ca PSD urmareste castigarea alegerilor pentru a putea pune in practica propriul program de guvernare. Am doua intrebari:

1. Ce avataj politic urmareste PSDul - un partid creditat cu 40% din preferintele romanilor, mult peste orice alt partid si peste orice coalitie plauzibila - prin alianta cu PNL si PC?

2. Dati-ne exemplu de 3-4 initiative legislative importante sustinute de toate cele trei partide, care vor fi la varful agendei de guvernare a aliantei PSD-PNL-PC.


o

Victor Ponta


Urmarim sa putem pune in practica programul pe care-l asteapta cei 40% care ne voteaza si sa nu muncim singuri in acest proiect.


O strategie economica si sociala, depolitizarea de la secretari de stat in jos si reconstructia unui mediu propice pentru crearea de locuri de munca.


*

întrebarea nr. 26 Mihai - Grecia


De ce intreaga opozitie nu are comentarii la intentia de modificare a Codului Muncii? Stiu liderii opozitiei ca de fapt modificarile nu sunt facute nici in interesul patronatelor cu atat mai putin al salariatilor in contextul in care aceste modificari sunt facute pentru perpetuarea la putere a prezentei coalitii? Prin masura de a introduce frica in salariati pentru pierderea locului de munca ii va face pe acestia sa nu aiba reactii sindicale, sa nu participe la greve, sa nu comenteze deciziile guvernului, s.a.m.d. Este aceasta si in interesul actualei opozitii in varianta in care vor ajunge la putere (teoretic)?


o

Victor Ponta


Codul Muncii este una din preocuparile esentiale ale PSD si a facut obiectul unui program comun cu sindicatele si al unei intalniri avute ieri cu reprezentantii Bancii Mondiale. Incercam sa oprim prin orice mijloc intentia guvernului Boc de a adopta modificarile la Codul Muncii tot prin angajarea raspunderii Guvernului.


*

întrebarea nr. 27 cosming@cosming.ro


Dl. "Presendinte" hai noroc!


V-as ruga cu cea mai mare consideratie sa nu aveti tupeul sa va auto infigeti la alegerile de presedinte!

Mai aveti rabdare vreo 10 ani, ca amu nu avem nevoie de presedinti socialisti, ca ajungem ca si europenii astia, amu nu mai stiu cum sa se autosalveze de o noua criza.


Asa si intrebarile, sa nu uit,

A da , PNL = Partid Liberal , PSD = Partid Socialist..


Ce alianta intre un libersal si un socialist, astea sunt niste prostii, nu aveti nimic bun in comun, nici idei, nici oameni, de ce sa va aliati ? Aveti in schimb in comun o gramada de membri cu procese prin tribunale si averi nejustificate, cu afaceri de privatizari dubioase, pentru astea puteti sa va aliati linistiti, dar va rog , mai intai schimbati-va tara,v-as recomanda cu caldura Afganistan.. am inteles ca e destul de caldut acolo. Sa-mi scrii te rog , Victor!


o

Victor Ponta


Am rabdare, multumesc de sfaturi.


*

întrebarea nr. 28 Sorin


Am doua intrebari:

1. Pe ce baza (valorica) apreciati ca votantii PDL sunt: non-intelectuali, incompetenti, hoti si alte apelative? Sunteti la curent cu faptul 90% dintre functionarii europeni romani care au trecut examene foarte dure si nu ca acelea pe le-ati trecut dvs in Romania sunt votanti PDL si implicit ai lui Basescu? Este o veste destul de proasta pentru dvs. caci acesti "nemernici" de functionari europeni sunt propagandisti voluntari ai PDL-ului mai credibili decat propagandistii platiti ai dvs.

2. Daca Romania de pana in 2009 a fost "pe un drum corect" cum exlicati faptul ca daca PSD-ul ar fi ramas la putere nu am fi fost astazi membrii UE din cauza coruptiei spuse nu de Basescu ci de Comisia Europena la nivel de comisari europeni? Si stiti asta direct caci i s-a spus sotiei chiar de grupul socialist.


o

Victor Ponta


1. Niciodata nu am facut si nu voi face vreo apreciere la adresa votantilor vreunui partid. Criticile mele se indreapta catre PDL si liderii acestuia.


2. Sunt convins ca stiti ca si mine ca toate cele 31 de capitole de negociere cu UE au fost incheiate pana in decembrie 2004 in timpul guvernului PSD.


*

întrebarea nr. 29 Mihaela


Asta ar fi intrebarea numarul 1.Eu strabat Romania cam de 2 ori pe an de la Bucuresti la Arad si va pot spune ca in ultimii ani tara s-a schimbat major. Drumuri bune(nu autostrazi), sate frumoase( au disparut cocioabele murdare), servicii decente,mai multa curatenie. Este un progres evident.Poate din elicopter sau avion nu se vede, dar este evident

Intrebarea 2 ar fi:

-cum este posibil ca o intreaga clasa politica sa aiba acealasi discurs.Am citit interviul domnului Marga si m-am ingrozit.Atata platitudine nu mai gasesti decat la gospodinele cu 7 clase care stau la usa blocului( ca din pacate pentru ele au disparut cozile).Sigur,limbajul este mai ingrijit, cu multe vorbe, dar continutul este acelasi."0".Si atunci cu ce vreti sa cuceriti electoratul?Pentru ca in politica niciodata 1.3(procent PC) + 21(procent PNL)+ 38(procent PSD) nu fac 60%.Poate 48, daca ...


o

Victor Ponta


Mihaela, te rog sa ma iei si pe mine in tara despre care vorbesti.


*

întrebarea nr. 30 TB


Dan Voiculescu si-a cumparat partid liberal. Si-ar dori sa inchirieze si unul social democrat.


o

Victor Ponta


Tocmai am iesit din alianta cu PC. Nu inteleg intrebarea dvs.


*

întrebarea nr. 31 Ovidiu


Ce sanse sunt ca Alianta dintre partidul dumneavoastra si PNL+PC sa scoata PDL-ul de la Putere?


o

Victor Ponta


Oamenii decid la vot. Noi vrem alegeri, PDL nu vrea.


*

întrebarea nr. 32 Monica


Cum veti reusi sa depolitizati institutiile administratiei locale si centrale?


o

Victor Ponta


Trebuie demisi cei numiti pe criterii politice si sa nu fie numiti imediat altii din partidele care castiga, ci trebuie revenit la legea pe model francez a functionarului public.


*

întrebarea nr. 33 Radu


Ar trebui continuat cu uninomilalul sau trebuie abandonat? Ce sistem asigura cea mai buna reprezentativitate?


o

Victor Ponta


Cel mai bun sistem electoral nu exista. Exista doar sisteme care asigura ca votul nu este cumparat, fraudat sau ignorat. Si pe acela trebuie sa-l implementam. Noi sustinem sistemul german, care prevede votul mixt.


*

întrebarea nr. 34 Victor


De ce nu am intrat in Spatiul Schengen si ce strategie ar trebui sa adopte Romania?


o

Victor Ponta


Din pacate, aderarea la spatiul Schengen a fost un prilej pentru marile tari europene sa puna pe Romania doua stampile extrem de periculoase: coruptia si crima organizata. Faptul ca regimul Basescu primeste aceste stampile nu ma face sa ignor cat de greu si cat de mult timp ne va lua sa le stergem.


*

întrebarea nr. 35 Ala Lala


Ca o persoana tanara, educata totusi in spiritul socialist al europei din zilele noastre, de ce ar trebui sa imi pun increderea intr-o alianta intre doua partide diametral opuse?


Romania condusa de alianta PNL-PSD imi imaginez ca ar fi o utopie capitalista pentru Dinu Patriciu et co. si condusa politic de oameni de calibrul lui Vanghelie si Geoana.


Pastrati-va integritatea politica inainte de a pierde respectul unei intregi generatii si a fi "ridicat" in rand cu greii PSD


o

Victor Ponta


Voi ramane intotdeauna un social democrat in sens european, iar o platforma politica alaturi de liberali nu imi va schimba sau afecta aceste convingeri. Ati citat trei nume care nu au fost si nu vor fi niciodata printre apropiatii mei.


*

întrebarea nr. 36 NewLevel


Sa zicem ca Basescu e cel mai mare rau pentru tara si ca aceasta Alianta reuseste sa faca ce-si propune, adica sa-l dea jos. Ca sa reuseasca treaba asta Dvs. il veti suspenda in Parlament, invocind niste incalcari inexistente ale Constitutiei. Iar cind se va ajunge la referendum, probabil ca populatia, din cauza crizei economice, il va demite.

1/ Este corect acest lucru? La alegerea presedintelui cuvintul hotaritor l-au avut votantii (adica un singur factor). La demitere votantii nu pot face nimic fara Parlament la fel cum Parlamentul nu poate face nimic fara votanti, adica sint implicate doua entitati distincte.

2/ V-ati gindit la ce veti face dupa demitere, adica dupa ce alianta isi va fi indeplinit menirea?


o

Victor Ponta


1. Corect este ca oamenii sa poata sa decida ei prin vot ce este mai bine pentru Romania. Opinia mea sau a dvs. trebuie sa respecte principiul de mai sus.


*

întrebarea nr. 37 George


Daca puteti sa ne "dezvaluiti " una din masurile propuse de PSD pentru redrasarea economiei pe termen scurt.

Ce face PSD-ul pentru tinreri pana in 35 ani care nu sunt lasati sa fie promovati in institutiile, companiile de stat. sunt tineri care au cate 2,3 masterate facute la stat nu la privat si nu pot promova datorita securistiilor, comunistilor din aceste institutiii, companii(CFR, finante, etc).

Ce parere aveti despre disponibilizariile anuntate anul acesta de catre acest guvern incometent(CFR, politie, finante, invatamant)

Cand il dati jos pe Basescu?

Cu stijma si respect.


o

Victor Ponta


In primul rand abrogam dispozitia guvernului Boc de blocare a posturilor pentru noi absolventi.


Introducem conform programului nostru prevederea ca firmele care angajeaza noi absolventi nu platesc contributii sociale timp de un an, cu conditia sa mai tina inca minim un an acea persoana angajata.


Revenim la sistemul de microintreprinderi.


*

întrebarea nr. 38 Cornel


Cu totii vrem un DNA independent. Cum veti actiona pentru ca Justitia sa inceapa sa functioneze iar coruptii sa fie adusi in instanta?


o

Victor Ponta


Parchetul (nu doar DNA) trebuie scos de sub influenta ministrului justitiei si de sub numirea sefilor de catre presedintele tarii. Pentru justitie nu exista alta solutie mai buna decat independenta fata de executiv si audit public.


*

întrebarea nr. 39 Anonim


Stimate domnule VP, v-am vazut aseara intr-o emisiune la Antena 1 in care spuneati ca scopul acestei aliante este sa castigati increderea oamenilor de rand, nimic altceva.

Cu cateva luni in urma v-am trimis mail si am trimis si o adeziune pe site-ul PSD. Ulterior am revenit cu un comentariu pe aceasta tema intr-o emisiune a d-lui Gadea. Nimic. Nu m-a bagat nimeni in seama. Deci, EU am venit la voi si nu m-ati bagat in seama. Acum spuneti ca vreti sa-mi castigati increderea, cum domnule Ponta ? Esre a patra oara cand incerc sa va transmit un mesaj. Veti raspunde ?


o

Victor Ponta


Imi cer scuze daca este asa. Va rog lasati-mi un contact, unde va gasesc.


*

întrebarea nr. 40 Camelia


Ati spus ca unul din obiectivele Aliantei este schimbarea fundamentala a sistemelor de autorizare si control. Ce inseamna acest lucru?


o

Victor Ponta


Am discutat si cu Banca Mondiala si cu alte structuri internationale pentru a gasi un sistem prin care toate autorizatiile pentru inceperea unei afaceri sau a unei constructii sa fie acordate intr-un sistem unificat si, de asemenea, toate tipurile de control care astazi exaspereaza orice firma din Romania sa poata sa fie intr-o formula sau alta unificate.


*

întrebarea nr. 41 ploiesteanu


formand un guvern cu PDL, veti recidiva unindu-va la guvernare cu alte 2 partide care au cu totul alta doctrina?

Va uneste un singur deziderat prabusirea lui Basescu (care nu merita acest fotoliu, recunosc) sau idealurile Dvs sunt de unire a fortelor social-democrate pe esicherul politic romanesc, preluarea puterii si scoaterea Romaniei din criza politica?

Va intreb pentru ca, am impresia, prea focalizati pe daramarea unui am, dar cu solutiile practice pentru redresarea tarii stati mai rau.


o

Victor Ponta


Va rog sa cititi masurile propuse in Agenta 2019 si astept atunci cu interes criticile dvs.


*

întrebarea nr. 42 ranta


Buna ziua! Dece nu luati ,alaturi de Dumneavoastra,experienta pozitiva a lui Mircea Geoana? Dece nu incercati apropierea de Cristian Diaconescu? Multumesc!


o

Victor Ponta


Orice persoana publica implicata sau nu politic, care vrea sa sprijine aceasta constructie este binevenita.


*

întrebarea nr. 43 Andreescu


Spuneti-mi cu sinceritate care e lucrul de care va temeti ce mai mult in 2012.


o

Victor Ponta


De situatia economica si sociala cumplita pe care o vom mosteni de la Guvernul Boc.




de Redactia HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.