Ultima oră

REVISTA PRESEI RADIO-TV:Emil Boc despre cresterea pretului benzinei: Am sesizat ANAF si Consiliului Concurentei. Statul poate lua unele masuri

Ziarul de Vrancea
10 ian 2011 368 vizualizări
PNL a dovedit ca a parasit dreapta politica

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, in cadrul emisiunii "Tema zilei" de pe TVR1 ca Guvernul nu are un rol direct in a stabili pretul combustibilului, insa poate sa intervina, pe cai indirecte, si sa-i traga la raspundere pe cei care il majoreaza nejustificat, primul-ministru adaugand ca asteapta, in acest caz, analizele cerute Consiliului Concurentei si ANAF, potrivit Agerpres. Una din solutiile avansate de Emil Boc ar fi cresterea impozitelor in care pretul s-ar dovedi nejustificat. Seful Guvernului a mai vorbit despre pensiile militarilor, impozitarea averilor nejustificate si despre Alianata PNL-PC spunand ca liberalii au dovedit ca au parasit dreapta politica singurele partide autentice de centru-dreapta ramanand PDL si UDMR.


* "Guvernul nu are are un rol direct in a stabili pretul combustibilului, nu poate sa intervina, dar poate, pe cai indirecte, sa-i traga la raspundere pe cei care majoreaza nejustificat intr-o economie de piata preturile, fie ca este vorba de monopol, fie ca este vorba de profit. Statul roman poate sa impuna si el anumite impozite", a explicat seful Executivului, la postul public de televiziune.


El a adaugat ca, in prezent, Executivul analizeaza posibilitatile pe care le are la dispozitie in cazul pretului combustibilului, dar asteapta si rezultatele unor analize realizate de ANAF si de Consiliul Concurentei.


* "Eu am dat dispozitie pentru doua verificari paralele, una la Consiliul Concurentei, pentru a vedea daca nu este vorba de practici de monopol si doi, la ANAF, sa verifice practic gradul de profit pe care-l au cei care maresc foarte rapid pretul la benzina. Daca exista profituri care cresc foarte mult si nejustificat intr-o asemenea perioada dificila, statul roman poate avea cateva contra-masuri specifice economiei de piata. Nu le mentionez inca, le intuiti, dar astept analizele date de catre autoritatile despre care am vorbit", a spus premierul.


Emil Boc a sustinut ca, in prezent, se plateste pretul "privatizarii iresponsabile", de catre Guvernul condus de Adrian Nastase, a Petrom.


* "Acum platim pretul acelei politici iresponsabile de privatizare care nu a tinut cont de interesul national si daca veti vedea suma cu care s-a vandut Petrom-ul, 600 de milioane de euro la vremea aceea, si veti compara cu ce listari exista pe piata internationala la companii similare Petrom-ului veti vedea ca acele companii se vand cu 18 miliarde de euro. Si daca vedeti ce obligatii si-a luat statul roman prin contractul de privatizare ajungi la o concluzie care nu are nimic in comun cu interesul national", a adaugat seful Executivului.


Pensiile militarilor


Premierul spune ca militarii care au pensii sub 30 de milioane delei vechi nu vor pierde nimic prin recalculare fiind afectati doar cei care au pensii peste aceasta suma, pierderea fiind in functie d eprincipiul contributivitatii.


Taxa pe averile nejustificate


In privinta averilor nejustificate: este o masura de combatere a evaziunii fiscale care vizeaza persoane foarte bogate care nu-si pot justifica averile. Vorbim de situatia in care inregistram o diferenta intre venituri si patrimoniu este de peste 500 de milioane de lei vechi. Deci noi avem in vedere persoane foarte bogate, a declarat Emil Boc.


Despre Alianta PNL-PC


Prina aceasta alianta PNL a aratat ca a tradat dreapta, crede Emil Boc. "Noi am aratat clar ca ne-ama sumat o guvernare de dreapta, am aplicat masurile necesare si am facut restructurare. Doar PDL-ul si UDMR-ul au demonstrat ca sunt partide de dreapta", a incheiat seful PDL.


de V.M.; I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.