Ultima oră

Primaria Cimpuri, la un pas de obtinerea sporurilor in instanta

Gabriel Sava
1 dec 2010 652 vizualizări
Masura eliminarii acestor sporuri a fost luata la inceputul anului, in urma aplicarii legii austeritatii Sase functionari ai primariei Cimpuri au fost prezenti ieri la Tribunalul Vrancea- sectia Comerciala si de Contencios Administrativ pentru sporurile de dispozitiv pierdute la inceputul anului

Dosarul a ramas in pronuntare dupa ce aparatorul angajatilor a solicitat anularea actului administrativ care a dus la reducerea salariilor cu 25%, cit reprezinta sporul in discutie. Functionarii Primariei de la Cimpuri nu sint singurii care au contestat reducerea acestor sporuri, peste 20 de angajati de la Adjud si mai multi de la Primaria municipiului Focsani mergind in instanta cu aceeasi solicitare. Daca vor primi cistig de cauza, cei sase angajati vor avea de recuperat citeva mii de lei, pe care oricum bugetul local nu-i poate acoperi. "Noua ni s-au retras la inceputul lunii noiembrie din cont 1,2 miliarde lei (n.r.- lei vechi) si avem si asa probleme. Nu vom avea in nici un caz bani sa platim aceste sume", spune edilul Dumitru Vladescu, care considera insa ca e dreptul angajatilor, mai ales daca il va recunoaste si instanta. Oricum, Primaria va fi obligata sa conteste o eventuala decizie favorabila angajatilor la Curtea de Apel de la Galati si numai o eventuala decizie definitiva si irevocabila va putea fi pusa in executare. "Am salariati care primesc si sub 500 de lei lunar. Nu cred ca se pot descurca cu acesti bani", a mai spus primarul de la Cimpuri. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.