Ultima oră

Parchetul a cistigat definitiv terenul disputat cu Liceu Agricol

Gabriel Sava
24 nov 2010 809 vizualizări
Colegiul Valeriu D. Cotea a pierdut la toate instantele in incercarea de a pastra terenul aflat in apropierea Parchetului u aici, Ministerul Public vrea sa ridice un nou sediu in care va functiona si DIICOT-ul

Magistratii Curtii de Apel de la Galati au dat solutie definitiva in ceea ce priveste terenul de 1.403 mp din Cuza Voda, nr. 43 A. Acesta va putea fi folosit de Ministerul Public- Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, in speia de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, pentru ridicarea unui nou sediu. Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani a contestat in instanta Hotarirea de Consiliu Local din octombrie 2009, prin care terenul a fost dat in folosinta Ministerului Public, motivind ca ii apartine. Atit la Focsani cit si la Galati, institutia de invatamint a pierdut, iar terenul va fi preluat de Parchet. Legat de terenul in cauza s-au facut mai multe speculatii legate de "intangibilitatea" garajelor construite in zona si care apartin mai multor VIP-uri din municipiu, inclusiv procurori, politisti si alte persoane "cu cadere".


Doi ani pierduti pentru ridicarea noului sediu al Parchetului


Terenul in cauza a fost atribuit in folosinta gratuita de CL Focsani in octombrie 2009 catre Ministerul Public in urma referatului prin care acesta are nevoie urgenta de un sediu adecvat. Tot in respectiva HCL se prevede ca, la finalizarea lucrarilor, actuala cladire va trece in administrarea gratuita a Primariei Focsani care sa gazduiasca functionarea unor servicii publice comunitare. Colegiul "Valeriu D. Cotea" a contestat in instanta si a cerut suspendarea executarii actului administrativ si anularea acestuia. Procesul s-a incheiat ieri, prin decizia Curtii de Apel Galati, cu o decizie definitiva. Prim procurorul Ion Lefter considera decizia ca fiind una normala. "De cinci ani ma lupt pentru a ridica un nou sediu, speram ca anul acesta sa mai putem face ceva. Am pierdut doi ani la rind banii alocati acestei lucrari. Garajele care functioneaza acolo vor fi ridicate in momentul in care se vor incepe lucrarile", a declarat prim procurorul Parchetului Judetean Vrancea. Parchetul risca sa piarda insa fondurile alocate in acest an pentru ridicarea unei noi cladiri din cauza timpului scurt ramas pina la finalul anului, cind sumele se intorc la bugetul de stat.


Conducerea Colegiului acuza existenta unor interese


Reprezentantii Colegiului "V.D. Cotea" spun ca pe terenul dat Parchetului exista o livada care era folosita in interes didactic de liceu. "Ar fi prea multe de comentat despre istoria liceului si cum a pierdut terenuri, unul dupa altul. Daca in alte judete, oficialitatile ajuta liceele agricole, la noi nu se intimpla asta. Eu am zis sa mentinem traditia licelui, sa continuam formarea tinerilor in domeniul agricol, dar daca ei nu vor, nu vor. Este hotarirea lor si trebuie sa ma supun", ne-a declarat Florin Iamandei, directorul Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea", legat de pronuntarea de ieri. Din actele depuse la dosar rezulta ca terenul apartine fostului Liceu Agricol inca din 1948, dupa care a fost transmis in folosinta Procuraturii in 1983. Din 1990, terenul a revenit din nou liceului, care l-a concesionat unor persoane fizice, pentru ridicarea unor constructii provizorii (garaje). De un astfel de lot a beneficiat si prim procurorul Ion Lefter, actualul sef al parchetului. Din 1995, terenul a trecut in patrimoniul Ministerului Educatiei Nationale, iar din 1998 a intrat in domeniul public al municipiului. Garajele cu pricina urmeaza, cel mai probabil, a fi ridicate in momentul in care va fi inceputa constructia noului sediu al Parchetului. (Gabriel SAVA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739422 zile, 11 ore, 13 minute, 19 secunde
Era de asteptat.Corbii nu-si scot ochii intre ei.Ti-am spus domnule Iamandei ca ai sa ramai....LEFTER cu terenul ?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.