Ultima oră

Impozitul pe profit si TVA-ul, favoritele evazionistilor

Gabriel Sava
23 nov 2010 650 vizualizări
Un singur patron a tepuit statul de aproape 2 miliarde de lei vechi u cauzele de evaziune fiscala intrate pe rolul instantelor a crescut

Procurorii vrinceni au finalizat cu trimitere in judecata alte doua dosare in care invinuitii sint acuzati de comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Administratorul unei societati din Homocea a fost trimis in judecata dupa ce a prejudiciat statul cu aproape 200.000 lei. Procurorii au stabilit ca Marian Lupu, de 38 de ani, a infiintat pe 30 iulie 2009 societatea al carui administrator este, iar de la momentul respectiv si pina in aprilie nu a inregistrat in contabilitate aproape nici o operatiune. Ancheta a pornit dupa ce politistii au descoperit in luna martie a acestui an, cu putin timp inainte de sarbatorile pascale, un camion in care se aflau 148 de miei in carcasa. Acesta se afla parcat in fata unui abator din Homocea, iar la verificarea documentelor a rezultat ca apartine societatii conduse de Lupu. Mergind pe fir, anchetatorii au stabilit ca patronul de la Homocea practica vinzarea la negru, marfa cumparata si vinduta nefiind trecuta si in documentele contabile. Prejudiciul creat in acest fel se ridica la 195.000 lei, reprezentind impozit pe profit si TVA datorate statului. O suma mai mica datoreaza statului si administratorul unei societati care se ocupa de exploatarea lemnului din satul Fetesti, comuna Cimpuri. Nelu Ursu a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala dupa ce anchetatorii au stabilit ca acesta a falsificat mai multe documente contabile, prin care justifica existenta unor cheltuieli fictive cu material lemnos pentru a diminua plata TVA si a impozitului pe profit datorate statului. In rechizitoriu s-a retinut un prejudiciu de peste 66.000 de lei, din care 57.000 aferent impozitului pe profit si 9.600 reprezentind TVA. Saptamina trecuta, tot pentru evaziune fiscala a mai fost trimis in judecata si patronul unui bar din Focsani. Numarul cauzelor de evaziune fiscala intrate pe rolul instantelor a crescut in ultima perioada si datorita crizei financiare si a impozitelor mari. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.