Ultima oră

Dosarele cu AN ramin in atentia procurorilor vrinceni

Gabriel Sava
22 nov 2010 1024 vizualizări
Intr-un dosar, fapta s-a prescris la 15 ani de la comiterea faptei. In alte trei, procurorii efectueaza inca cercetari

Autor necunoscut - este calificativul pe care, din pacate, in ciuda unei munci sustinute, uneori de ani de zile, de sute de pagini scrise sau de mii de ore de ancheta, procurorii vrinceni au catalogat trei dosare in care victima a decedat. Pentru ca un dosar sa fie trecut in categoria celor cu autori necunoscuti, trebuie sa treaca 60 de zile de la data comiterii infractiunii fara ca autorul sa fie descoperit. "De obicei, procurorii stiu sau banuiesc cine este faptasul insa probele adunate ori probele sint insuficiente pentru a duce la retinerea acestuia si la o eventuala condamnare", a declarat procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Cel mai vechi, prescris de altfel in primavara acestui an, este dosarul in care Gheorghe Coarca, din comuna Tanasoaia, a fost gasit plutind in apele Dunarii, in doi saci de plastic. Barbatul, care era cunoscut drept bisnitar, a plecat la Galati sa schimbe marci. Ultima data a fost vazut in ziua respectiva, pe 15 aprilie 1995. Asupra sa au fost gasite si marcile cu care plecase, lucru care a exclus din variantele criminalistilor varianta omorului in scop de jaf. Barbatul era legat intr-un stil specific unor razbunari de tip mafiot, avind miinile si picioarele legate cu un snur care trecea de dupa git si genunchi. Dosarul lui Gheorghe Marcu, batrinul de 79 de ani din Nanesti, care a fost gasit decedat in gradina propriei locuinte, a ramas deasemenea cu AN. Barbatul avea miinile si picioarele legate cu sirma iar de miini avea legata o galeata. Barbatul prezenta lovituri in zona capului, ceea ce, din raportul medico-legal, a dus la deces. Banuielile s-au indreptat asupra unuia dintre cei patru fii ai batrinului, insa materialul probator a fost extrem de sarac.


Doua dosare cu AN provin dupa 2000


Cazul lui Nastase Tigaeru, care a fost gasit decedat, pe 5 august 2004, intr-o padure din apropierea satului Arva, comuna Brosteni, este si el clasat cu AN. Trupul neinsufletit al barbatului a fost descoperit in apropierea unui punct de lucru al unei societati cu profil forestier, al carui angajat era. Chiar daca procurorii au avut anumite banuieli, probele adunate nu au dus la identificarea nici unui autor. Moartea a fost cauzata in urma unor leziuni craniene produse prin loviri repetate cu un corp dur. Lipsa oricarei urme de ADN i-a facut pe anchetatori sa nu excluda varianta ca moartea barbatului sa fie naturala. Ancheta a scos la iveala faptul ca in noaptea respectiva avusese loc o puternica furtuna, care ar fi putut duce la lovirea muncitorului de crengi. Ultimul dosar cu autor necunoscut este cel al decesului Vioricai Olteanu, care a avut loc pe 14 iulie 2007. Femeia traia in mod precar, de aproape un an locuind intr-o baraca din apropierea Catedralei Ortodoxe. Examinarea medico-legala a dus la concluzia ca femeia ar fi fost si violata, insa ADN-ul celui care a comis fapta nu s-a potrivit cu al nici unuia dintre suspecti. Banuit de crima este tot un boschetar, care ar fi fost chiar apropiat de femeie. Avind in vedere ca cei mai multi dintre oamenii strazii, din intreaga tara, sint de cele mai multe ori amprentati si luati in evidenta, anchetatorii nu exclud, in acest caz, varianta ca autorul sa fi decedat si el intre timp. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.