Ultima oră

Cinci ani condamnare pentru agresorul batrinului de la Unirea

Gabriel Sava
18 nov 2010 702 vizualizări
Daniel Luca, de 34 de ani din Slobozia Bradului a fost condamnat pentru tentativa la omor deosebit de grav si tentativa de tilharie

Magistratii Tribunalului Vrancea au dat sentinta in cazul barbatului de 34 de ani care a fost acuzat de tentativa de omor deosebit de grav si de tentativa de tilharie. Pentru prima fapta, judecatorii au stabilit o pedeapsa de cinci ani, iar pentru cea de-a doua o pedeapsa, doi ani si jumatate. Insa Daniel Luca va executa doar pedeapsa cea mai grea. Luca a fost obligat de instanta si la plata a 10.000 lei catre partea vatamata Neculai Neagu, din care 5.000 lei daune materiale, 4.500 lei daune morale si alti 500 lei cheltuieli judiciare. Daniel Luca fost retinut de politisti pe 12 aprilie dupa ce, pe 5 decembrie 2009, acesta l-a atacat pe Neculai Neagu, de 74 de ani din Unirea Odobesti, cu un cutit. De atunci, barbatul din Slobozia Bradului se afla in arest. Fapta pentru care este anchetat Luca s-a petrecut in casa partii vatamate din Unirea "" Odobesti. Acesta a declarat ca il stia pe Luca dupa ce in primavara anului trecut a locuit in gazda la el, adus de un alt muncitor. In seara cu pricina, conform celor declarate de Neculai Neagu, Daniel Luca ar fi venit la Unirea, in curtea batrinului, si i-a cerut acestuia tuica si vin. Atacul asupra batrinului a avut loc chiar in crama de unde Neagu tinea licorile. Victima a spus ca a fost injunghiata cu un briceag si s-a luptat cu agresorul care ulterior a fugit. Neculai Neagu a stat prin spitale aproape trei luni. Luca a incercat sa-i convinga pe judecatori ca el a fost cel atacat de Neagu si nu a facut altceva decit sa se apere. Mai mult, a cerut clementa instantei, motivind ca are de crescut sase copii. Decizia judecatorilor de la Tribunalul Vrancea este atacabila in recurs la Curtea de Apel de la Galati. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.