Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
25 oct 2010 473 vizualizări
Senatul vrea polistiren pe blocuri, prin credit bancar

Senatul Romaniei propune ca asociatiile de locatari si proprietarii de locuinte sa beneficieze de credite bancare cu garantie de la Guvern si dobinda subventionata pentru reparatii de reabilitare termica. Creditele ar putea fi acordate pentru inlocuirea instalatiei de scurgere a apelor uzate, a tevilor de apa rece, si pina la reabilitarea trotuarelor din preajma scarii de bloc. Asta dupa ce programul de reabilitare termica prin care statul suporta mare parte din costuri s-a blocat, din lipsa fondurilor. La Focsani numai citeva scari de bloc au avut "norocul" de a beneficia de polistiren guvernamental, si asta anul trecut, restul fiind reabilitate pe banii locatarilor. (I. CRETU)


Tribunalul Vrancea dezvaluie secretele justitiei europene


Justitiabilii care se afla azi la Tribunalul Vrancea au posibilitatea de a afla mai multe lucruri despre Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Cu prilejul Zilei Europene a Justitiei Civile, cei interesati pot afla date despre competentele si procedura in fata Tribunalului de Prima Instanta si a Tribunalului Functiei Publice sau despre ce poate face Ombudsmanul European pentru cetatenii Uniunii. "De asemenea, Tribunalul Vrancea va incepe derularea unui proiect educativ adresat tinerei generatii, numit "Sa cunoastem profesiile juridice / conexe", prin care se urmareste informarea participantilor (in majoritate liceeni) despre principalele profesii juridice sau conexe sistemului juridic", se arata in comunicatul Tribunalului Vrancea. Manifestari similare sint organizate si la Parchetele vrincene. (G. SAVA)


40 de proiecte in atentia consilierilor focsaneni


Consilierii municipiului Focsani se vor intruni miine in sedinta ordinara pentru a dezbate 40 de proiecte de hotarire. De departe insa cel mai "fierbinte" punct pe ordinea de zi este cel legat de transmiterea fara plata a majoritatii actiunilor CUP, de la municipiu, la judet. Potrivit acestuia, CJ ar urma sa devina stapin peste 169.260 de actiuni nominative reprezentind 60,66% din portofoliul de actiuni detinute de municipiu la regia de apa canal. Tot in cadrul sedintei se va propune aprobarea banilor pentru sarbatorile de iarna, organizarea Reuniunii regionale a Consiliilor Locale ale Copiilor si Tinerilor la Tabara de la Galaciuc, precum si acordarea unui sprijin financiar Parohiei "Sf. Ioan Botezatorul" din Focsani. Alte proiecte au in vedere vinzarea unor terenuri publice concesionate sau acordarea unor locuinte pentru tineri. (D. GANEA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.