Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
21 oct 2010 482 vizualizări
Consilierii locali nu fumeaza etnobotanicele

"Magazinele de vise" au intrat si in atentia autoritatilor locale. Consilierii au initiat un proiect prin care doresc sa stabileasca un program fix de functionare al acestor magazine care vind plante etnobotanice in Focsani. Conform acestui proiect, unitatile le-ar putea vinde tinerilor ierburi "fermecate" doar intre orele 08.00 "" 18.00, asta in conditiile in care in prezent acestea sint frecventate cu precadere seara. "Ne-am propus sa le atragem atentia celor ce fac acest business pentru ca nici Consiliul Local si nici cetatenii nu sint de acord cu activitatea lor", arata Liviu Oloeriu, unul dintre initiatorii proiectului. Autoritatile vor sa traga un semnal de alarma si pentru ca numarul tinerilor care ajung pe patul de spital din cauza plantelor etnobotanice creste de la luna la luna. (R. M.)


Comisie de Dialog Social la Prefectura


Institutia Prefectului va gazdui astazi, de la ora 10.00, sedinta Comisiei de Dialog Social. Pe ordinea de zi sint incluse trei subiecte: stadiul realizarii lucrarilor de investitii in unitatile de invatamint, structura de personal din spitalele din judetul Vrancea si oportunitatea reinnoirii Parteneriatului judetean pentru ocuparea fortei de munca si incluziune sociala. Sedinta va fi prezidata de subprefectul Sorin Hornea. (M. B.)


Strada asfaltata intr-o saptamina la Jaristea


Locuitorii din Jaristea merg de citeva zile pe o strada cu asfalt nou. Drumul de 430 metri a fost asfaltat saptamina trecuta si face legatura intre doua drumuri judetene, DJ 205 N - intre satele Jaristea si Scinteia si DJ 205 B - intre Odobesti-Jaristea-Bolotesti. "Lucrarile pe aceasta strada, care are in capat Biserica Marginea, au fost realizate prin achizitie directa, valoarea lucrarilor fiind mai mica de 15.000 euro, fara TVA", ne-a declarat Emil Staicu, referent urbanism Primaria Jaristea. Conform anuntului publicat in SEAP, la asfaltare s-au folosit 245 tone de mixtura asfaltica, la 61 euro/tona, in total 14.945 euro. Ofertantul la contractul de lucrari de asfaltare "" strat de baza din mixturi asfaltice a fost firma COS & ALEX SRL din Homocea. Lucrarile au prevazut curatarea platformei carosabile pentru aplicarea de imbracaminti asfaltice, un strat de baza din mixturi asfaltice executate la cald cu asternere mecanica si manuala, inclusiv cilindrare si compactare. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.