Ultima oră

Pensie anticipata, acum ori niciodata

Raluca Manolache
17 mai 2010 1242 vizualizări
u chiar si fara un act normativ concret, personalul Spitalului Judetean este avertizat ca pensionarea anticipata se mai poate cere doar in aceasta luna

Vestea ca de la 1 iunie ar putea sa fie blocata pensionarea anticipata pentru "salvarea" economiei nationale le-a fost adusa la cunostinta si cadrelor medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" din Focsani. Chiar daca Guvernul nu a emis inca nici un act prin care sa se anunte sistarea pensionarilor anticipate sau anticipate partial in sistemul bugetar, la avizierul unitatii spitalicesti a fost postat un anunt prin care salariatii sint avertizati ca de la 1 iunie 2010 nu se mai fac astfel de pensionari. Prin intermediul anuntului, cadrele sint indemnate mai voalat sa se grabeasca si sa profite de aceasta facilitate cit mai repede, desigur daca indeplinesc conditiile. In urma celor care pleaca la pensie ar urma sa fie angajati tineri care cauta un loc de munca in aceasta perioada ca pe "iarba de leac", dupa cum ne-au spus surse din spital. Ministrul Muncii, Mihail Seitan, a precizat saptamina trecuta ca in discutiile cu Fondul Monetar International (FMI) s-a mers pe ideea inghetarii pensionarilor anticipate pentru sase luni, pina la sfirsitul acestui an, dupa aplicarea Legii sistemului unitar de pensii. In ultimele luni, la nivel national, au crescut brusc solicitarile de pensionare anticipata si de pensionare pe caz de invaliditate, anticipindu-se o presiune pe bugetul asigurarilor de stat 0,5% din PIB. Potrivit informatiilor publicate de presa centrala, Guvernul va ingheta pensionarile anticipate incepind cu data de 1 iunie 2010 si pina la intrarea in vigoare a legii de reforma a sistemului de pensii, iar pensiile de invaliditate vor fi acordate numai daca au fost aprobate in prealabil de echipe de evaluare medicala din Ministerul Muncii. Masurile sint cuprinse in Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.