Ultima oră

Dumitrestiul conduce in topul neregulilor

Ziarul de Vrancea
14 iun 2008 1051 vizualizări
7,8% dintre alegatori se prezentasera la urne la ora 10.00, cei mai multi din mediul rural u cele mai multe nereguli s-au constat la Dumitresti, unde s-a reclamat si disparitia unei stampile u la Sectia 41 Focsani un alegator a votat la ora 6.44, inainte de deschiderea oficiala a sectiei de votare. la Focsani, Alin Trasculescu a votat primul, la ora 7.30. Decebal Bacinschi a votat la 10.30, alaturi de sotia sa.

Vrancea se situeaza pe locul 18 la nivel national in ceea ce priveste prezenta la vot. Astfel, 7,8 % dintre alegatori au votat in pina la ora 10.00, in timp ce media nationala a fost de 7,02%. Primele raportari arata ca alegatorii din mediul rural au fost mult mai constiinciosi decit cei din mediul urban, adica din Focsani si Marasesti. Potrivit raportarii facute de Biroul Electoral Judetean, prezenta la sate a fost de 10,96%, in timp ce in orase prezenta a fost de numai 4,8%. Aceasta tendinta se constata si la nivel national, pe ultimele locuri situindu-se chiar locuitorii Bucurestiului. Inca de la primele ore ale diminetii, observatorii APD au constat ca in sectiile de votare s-au produs o serie de nereguli in desfasurarea procesului electoral.


Nereguli la Dumitresti


La Dumitresti, localitatea in care a fost cea mai agitata campanie electorala intre cele doua tururi de scrutin, probleme au fost chiar la sectia de votare numarul 1. Activitatea observatorului APD a fost obstructionata, iar membrii Biroului Electoral nu l-au lasat sa se apropie de ei, pe motiv ca ii obstructioneaza. Presedinta Marioara Lungu, una dintre secretarele Grupului Scolar Dumitresti, a acceptat foarte greu sa ii inregistreze sesizarile si a incercat sa-i retina observatorului acredistarea, sustine APD intr-un comunicat de presa. Principala neregula la Sectia 1 Dumitresti a fost aceea ca presedinta Biroului electoral a refuzat sa stampileze cu stampila de control toate buletinel de vot, astfel incit acestea sa nu fie anulate. "La primul tur al alegerilor locale in sectia respectiva s-au gasit in urna numeroase buletine de vot fara stampila de control, ceea ce a dus la anularea lor", arata APD. O alta problema a fost ca nu au fost afisate copii de pe listele electorale. In jurul orei 12.30, s-a reclamat disparitia unei stampile la una dintre sectiile de votare. La Sectia 41 Focsani nu a fost afisata Hotarirea nr. 41 a Biroului Electoral Central, privind interzicerea mijloacelor de luat imagini in cabina de vot. Tot la aceasta sectia, un alegator a putut vota la ora 6.44, in conditiile in care alegerile au inceput la ora 7.00. De asemenea, la Sectia 13 nu au fost afisate copii dupa listele electorale, presedintele sectiei spunind ca nu are obligatia sa o faca, invocind in acest sens Hotarirea 107 a BEC. La Suraia, observatorul APD a constatat ca masinile cu numerele de inmatriculare VN 03 JES, VN 07 MEL transporta alegatori catre sectia de votare. La sectia nr. 3 nu s-a respectat secretul votului, deoarece perdelele de la cabinele de vot sint aproape transparente. Primaria a motivat ca nu are bani sa le schimbe. (Mihai BOICU)


Trasculescu a cerut stampila numarul "1"

  • democratul a dat startul la vot, acesta punind stampila dis-de-dimineata, la 7.30


  • Candidatul democratilor pentru municipiul Focsani a fost printre cei mai matinali electori. Alin Trasculescu a votat la sectia de la Universitatea "George Baritiu" din cartierul SUD la 7.30, fiind al treilea focsanean venit sa puna stampila in locatia respectiva. La intrarea in cabina de vot, dupa ce membrii comisiei i-au inminat buletinul de vot, Trasculescu a cerut sa i se dea stampila cu numarul "1", dintr-o oarecare superstitie. Dupa ce si-a exercitat dreptul la vot, Alin Trasculescu i-a avertizat pe cei din comisie ca abtibildul care arata numarul sta sa se dezlipeasca si sa fie atenti. Cit despre faptul ca s-a trezit dis-de-dimineata pentru a merge la vot, candidatul ne-a declarat ca vrea sa fie primul la cabina, dar si primul la Primaria Focsani. De asemenea, Trasculescu se arata increzator in numarul focsanenilor care vor participa la cel de-al doilea tur de scrutin, sperind la o mobilizare mai buna, in special din partea tinerilor. "Faptul ca se dezlipise numarul de pe stampila inseamna ca ne-am dezlipit de mentalitatile acestea invechite. Votam pentru un oras european si pentru cetatenii care muncesc peste hotare si vor sa se intoarca. Votam pentru parintii si bunicii care stau pe la cozi pentru a-si inscrie copiii la gradinita. Votam pentru cetatenii care doresc sa traiasca intr-un oras normal, acolo unde administratia se face transparent si care isi doresc un tinar pentru Primarie. Cred ca lumea a inteles mesajul nostru de a veni la vot, cred ca vor veni cu mult mai multi ca in turul I. Si-au dat seama ca in cinci minute hotarasc soarta acestui oras", a declarat dupa iesirea de la vot candidatul Alin Trasculescu. Dupa ce a votat, contracandidatul lui Bacinschi a mers prin sectiile de votare pentru a observa procesul si pentru a verifica eventuale nereguli. La Sectia de votare de la Scoala "Al. Vlahuta" oamenii i-au cerut in gluma lui Trasculescu sa le faca cinste. Democratul a zimbit si le-a spus acestora ca nu au nevoie de "atentii" de la cei care ii conduc, acestia trebuie numai sa isi faca bine meseria acolo unde sint desemnati de alegatori. (Iulia CRETU)


    Bacinschi, dupa vot ofiter de stare civila

  • dupa ce a votat, primarul in exercitiu a oficial o cununie


  • Plin de optimism, actualul primar al Focsaniului, Decebal Bacinschi, a votat la ora 10.30, insotit de sotia sa Iulia, la sectia din incinta Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia". In fata sectiei de votare, Bacinschi a fost intimpinat de Marian Oprisan, presedintele PSD si de senatorul Angel Tilvar, care i-au urat succes si s-au intretinut cu alegatorii care intrau sau ieseau din sectie. "Am votat pentru continuarea proiectelor incepute, pentru ca cetatenii din municipiul Focsani sa poata trai in anii urmatori intr-un oras frumos, un oras european. Sint convins ca proiectele pe care le avem la ora actuala daca vor fi puse in aplicare in urmatorii doi-trei ani, Focsaniul va arata foarte frumos, ca un oras civilizat. Am votat pentru prosperitatea acestei comunitati", a declarat, la iesirea din sectia de votare, Decebal Bacinschi, care candideaza pentru al treilea mandat de edil sef al Focsaniului. Actualul primar s-a aratat optimist in privinta prezentei la vot a focsanenilor, spunind ca si datorita vremii frumoase oamenii vor iesi din case si vor veni sa voteze in numar mare. Dupa exercitarea dreptului la vot, Decebal Bacinschi a oficiat cununia civila a unui tinar cuplu de focsaneni. (M. BESLEAGA)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 3

    Adaugă comentariu
    , acum 739414 zile, 6 ore, 20 minute, 37 secunde
    cum sa voteze mei bacinski alaturi de nevastasa? ce bou.....reporteru"!!!!!!!!!!!
    , acum 739414 zile, 6 ore, 20 minute, 37 secunde
    stupul din care a iesit progenitura de alin colcaia de viermi, comunisti cu ura de semenii lor,jumatate de muncitori din CPL baba aia de masa i-a trimis pe la canal , la mina de -au murit pe citeste integral
    , acum 739414 zile, 6 ore, 20 minute, 37 secunde
    ce a fost azi la dumitresti ... dar sobolanul, asac um strigau oamenii, s-a tirat pe sestake cu tot cu microbuzoaiele alea cu Oprika-Renato ! apropos, stiti ce fluturasi a lansat PSD la Dumitresti citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.