Ultima oră

Primarii nu au luat materialele pentru sinistrati

Mihai Boicu
22 ian 2008 618 vizualizări
Materialele date de Guvern pentru casele afectate in inundatiile de anul trecut nu au ajuns nici acum la sinistratii din trei comune u la doi ani si jumatate dupa inundatiile din 2005, la 62 de case distruse de ape nici macar nu au inceput lucrarile

Primarii din trei localitati care au fost inundate in septembrie 2007 nu au ridicat nici pina acum toate materialele de constructie pentru casele care au fost afectate. Este vorba de localitatile Boghesti, Corbita si Tanasoaia, care ar fi trebuit sa ia materialele de la depozitul din Homocea. Un alt depozit a fost infiintat si la Marasesti. «De la Marasesti au fost ridicate toate materialele de constructie. Din pacate, la Homocea nu este o situatie prea buna. Am discutat personal cu fiecare primar, am discutat cu cei de la Consiliul Judetean, in vederea oferirii unui sprijin pentru transportul materialelor. Promisiuni au fost ca se vor ridica si, desi este obligatia lor legala, potrivit conventiei incheiate, la care atit primariile, cit si Consiliul Judetean sint parte, nu au procedat inca la ridicarea materialelor de constructie. Am insistat si la familiile din localitatile respective, pentru a da un impuls, insa nici de aici nu am avut un raspuns corespunzator», ne-a declarat subprefectul Ion Oprea. Acesta a fost responsabil de distribuirea materialelor pentru cele 54 de case afectate de inundatii la inceputul lunii septembrie. Subprefectul intentioneaza ca, pina cel tirziu saptamina viitoare, sa aiba o intilnire cu primarii din Boghesti, Corbita si Tanasoaia pentru a afla motivele pentru care nu au luat toate materialele de constructie. Probleme mai sint si cu locuintele care ar fi trebuit reconstruite dupa inundatiile din 2005, deoarece la 62 dintre ele nu au inceput nici pina acum lucrarile. Cele mai multe sint la Maicanesti-26, Vulturu-13 si Nanesti-10. «Imediat ce vremea o va permite, ma voi deplasa in fiecare dintre localitatile unde nu se constata o imbunatatire a situatiei privind lucrarile incepute, sa vad la fata locului care sint motivele neinceperii lucrarilor. Voi discuta cu autoritatile locale sa vad ce sprijin s-ar mai putea aduce in aceasta situatie», a precizat Ion Oprea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.