Ultima oră

Comandant nou la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focşani

Ziarul de Vrancea
8 ian 2014 3576 vizualizări
Mai mulţi comandanţi au ieşit la pensie începand cu data de 1 decembrie 2013 şi fac loc ofiţerilor tineri în funcţiile de comandă

Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani va avea comandant nou, după avansarea generalul de brigadă dr. Adrian Tonea, venit în Garnizoană în ianuarie 2010. Potrivit surselor noastre, generalul Tonea ar urma să preia comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” de la Cluj-Napoca, o structură militară importantă din vestul ţării. În cărţi pentru preluarea comenzii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” se află comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, colonel doctor Virgil Ovidiu Pop, un militar de carieră tanăr, în varstă de 43 de ani. Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Brigăzii  focşănene va avea loc astăzi dimineaţă la ora 8,30, potrivit unei informări a biroului de presă. Generalul Dr. Adrian Tonea a fost numit la comanda Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” începand cu data de 21 ianuarie 2010, iar de la 1 ianuarie 2013 a preluat şi funcţia de comandant al Garnizoanei Focşani. Noile numiri de la început de an în fruntea structurilor de conducere ale Armatei au fost făcute ca urmare a ieşirilor la pensie a foştilor comandanţi începand cu data de 1 decembrie 2013, după cum a declarat ieri la Buzău ministrul Apărării, Mircea Duşa. “Au plecat multe cadre militare la pensie şi la început de an am procedat la numirea de cadre noi în funcţiile de conducere ale structurilor de conducere din cadrul ministerului. În funcţiile de conducere am dorit să vină oameni tineri cu experienţă în teatrele de operaţii şi cu experienţă în structurile internaţionale fie ele NATO sau ale Uniunii Europene. Anul acesta se împlinesc zece ani de la intrarea României în NATO, iar militarii noştri s-au achitat întotdeauna onorabil de misiunile pe care le-au avut, făcând din Ministerul Apărării Naţionale un al doilea Minister de Externe”, a afirmat ministrul Mircea Duşa. De precizat că mulţi dintre ofiţerii care au ocupat funcţii în unităţile mari din Garnizoana Focşani au făcut carieră la nivel înalt în structurile militare, ajungand pană la funcţii de comandanţi în Statul Major General sau chiar în structuri internaţionale. (Camelia MARIN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.