Ultima oră

Turul Vrancei: S-a înfiinţat Administraţia Canalului Siret Bărăgan

Ziarul de Vrancea
7 ian 2014 2149 vizualizări
Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de ieri s-a aprobat proiectul de lege prin care s-a înfiinţat Regia Autonomă “Administraţia Canalului Siret-Bărăgan”

Investiţiile la Canalul Siret-Bărăgan au demarat pe vremea lui Nicolae Ceaşuşescu, însă după 1990 lucrările au mers cu pas de melc. Investiţia se face pe raul Siret, între Barajul Călimăneşti şi lacul Dridu. Potrivit proiectului, Canalul ar trebui să măsoare 198 de kilometri, o lăţime de 20 metri şi o adancime de 7 metri. De altfel, anul trecut chinezii s-ar fi interesat de o posibilă investiţie în acest proiect, anunţul fiind făcut la Focşani de secretarul de stat în Agricultură Achim Irimescu. El spunea că valoarea proiectului ar urca undeva la 10-12 miliarde de euro. (I. CREŢU)

Mamă cu doi copii după ea, talhară de ocazie în Focşani

O femeie de 32 de ani din Focşani a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de talhărie. Conform materialului de urmărire penală, Gina Mustafa se afla pe 22 octombrie 2013 pe strada Măgura din municipiu, alături de cei doi copii minori. Cand a trecut pe langă o femeie, a zărit la gatul acesteia un lanţ cu medalion pe care s-a gandit să şi-l însuşească. Aşa că a smuls de la gatul victimei lanţul care s-a rupt în momentul comiterii faptei. Femeia talhărită i-a prins mana Ginei Mustafa, care la momentul respectiv i-a dat înapoi doar o parte din lanţul de aur rupt, după care a luat-o la fugă. La scurtă vreme, victima a anunţat organele de poliţie, care au identificat-o pe talhară şi au recuperat întreg prejudiciul cifrat la suma de 1.000 lei. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.