Ultima oră

VIDEO!!!Eugen Surdeanu, depus la sediul METEX pentru ultimele omagii

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 11977 vizualizări
Trupul neîsufleţit al directorului de la METEX este depus la sediul firmei pe care a condus-o în jur de două decenii u slujba de înmormantare va avea loc sambătă, 4 ianuarie, la biserica “Sfantul Pantelimon”

Trupul neînsufleţit al lui Eugen Surdeanu, directorul METEX, a fost depus în salonul sediului de pe Strada Republicii Focşani pentru ca cei care l-au cunoscut să îşi poată lua rămas bun de la el. Depus încă de miercuri, trupul celui ce a fost Eugen Surdeanu va mai rămane la sediul societăţii în cursul zilei de azi, respectiv sambătă, pană la ora pranzului. Slujba religioasă de înmormantare va avea loc la Biserica “Sfantul Pantelimon” de la Spitalul Judeţean, după care cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Nordic, acolo unde afaceristul îşi va dormi somnul de veci. Ieri, la sediul pe care Surdeanu s-a străduit să îl refacă aşa cum era el candva, să îi redea farmecul de altădată, familia şi cateva rude îl privegheau pe cel ce le-a fost soţ, tată, prieten… Maria Niţu, fiica lui Surdeanu, ne-a spus cat de devotat a fost tatăl ei pentru tot ceea ce a însemnat METEX, spunandu-ne că această firmă a fost o a doua familie pentru el. “În primul rand, a fost tată, pentru că eu ca fiica lui nu-l pot privi nici ca pe om de afaceri, nici ca pe nimic altceva decat tată. Ca pe cel ce a făcut pentru prima lui familie – noi - tot ce a putut mai bine ca să ne formeze ca oameni, nu doar simpli trecători prin viaţă. Apoi, a făcut tot ce a putut mai bine pentru acest METEX atat de controversat. Noi am fost prima familie, METEX-ul a fost a doua sa familie. Pentru mulţi, este doar o societate cu spaţii şi din care a avut el de caştigat, pentru noi care ştim cum a au stat lucrurile, METEX-ul a fost a doua lui familie, a pus suflet în tot ceea ce a făcut. De la clădirea asta în care ne aflăm acum şi pană la angajaţi. A ţinut la fiecare agajat al lui, a suferit cand i-au plecat angajaţii, suferea ca un caine cand era nevoit să disponibilizeze oameni pentru că aceştia erau prieteni, nu angajaţi”, ne-a spus Maria Niţu, fiica lui Eugen Surdeanu.

Aducerea brandului Billa la Focşani, ultimul contract al lui Surdeanu

Omul de afaceri Eugen Surdeanu, proprietarul reţelei comerciale METEX, care deţinea bună parte din spaţiile comerciale ale oraşului Focşani la căderea regimului comunist, dar şi lider marcant al PDSR Vrancea, în anii ’90, s-a prăpădit pe 1 ianuarie, la ora 7.50, pe fondul suferinţelor generate de o afecţiune cronică depistată tardiv. Eugen Surdeanu, care împlinea anul acesta 61 de ani, a dus boala pe picioare şi chiar şi-a condus afacerile pană aproape de finalul vieţii. Ultimul contract important pe care l-a încheiat anul trecut este cel prin care în locul unei părţi din magazinul Romarta din Focşani va fi amenajat un centru comercial Billa, reţea deţinută de austriecii de la Rewe Group. Cunoscuţii spun că “Eugen Surdeanu a luptat din răsputeri pentru a se însănătoşi, dar spre finalul anului 2013 era din ce în ce mai slăbit”. “Înlăcrimaţi şi cu durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă, dar niciodată în uitare, a celui ce a fost scumpul nostru soţ, tată şi bunic – Eugen Surdeanu. Suflet mare, mereu dornic să realizeze lucruri frumoase, mereu pregătit să îşi ajute semenii, prin trecerea sa în nefiinţă, lasă în urmă o familie îndurerată şi o lume mai tristă. Dumnezeu să îl ierte! Nu te vom uita nicioadată!”, se arată într-un anunţ al familiei.

Eugen Surdeanu şi-a dorit foarte mult să restaureze imobilul istoric din centrul Focşaniului, ceea ce a şi făcut

Eugen Surdeanu era căsătorit şi avea doi copii. Fiica sa Maria i-a dăruit un nepoţel, iar asta i-a luminat viaţa bunicului în ultimii ani. (Sorin TUDOSE, Camelia MARIN)

 

Cateva rude stăteau la căpătaiul directorului METEX, printre care şi fiica acestuia

 

Poezie dedicată tatălui de fiica sa
 
Aş vrea să-ţi scriu o poezie…
Aş vrea să-ţi spun cât te iubesc !
Dar lacrimile nu mă lasă… nici să respir, nici să gândesc…
 
Aş vrea să fii mândru de mine
Nicicând să te dezamăgesc
De sus, de-acolo, de la tine, să mă priveşti… să te privesc…
 
Aş vrea să ştii că nu doar TATĂ,
Mi-ai fost model şi protector !
Profesor de lecţii de viaţă,
Cănd critic, când îndrumător.
Mi-ai fost şi stâlp al raţiunii
Şi salvator când am căzut,
Mi-ai fost şi conştiinţă dreaptă
Când n-am ştiut sau n-am putut !
Mi-ai fost şi partener de joacă
Şi antrenor şi oponent
Susţinător şi zi şi noapte
Mereu alături şi atent !
Mi-ai fost prieten, mi-ai fost TATĂ
Mereu acolo, în umbra mea
Făcând tot ce ai putut mai bine
Să mă fereşti de lumea rea.
 
Aş vrea să-ţi scriu o poezie…
Aş vrea să ştii cât te-am iubit !
De n-ar fi fost grăbit destinul…
Mult prea devreme te-a răpit!
 
Şi iată-ne în clipa tristă !
Clipa cumplitei despărţiri…
Iubite TATĂ, îţi spun “ADIO”
Dar  veşnic te păstrez în amintiri!
 

 
 Omul de afaceri Eugen Surdeanu a plecat dintre noi in prima zi a anului

Omul de afaceri Eugen Surdeanu, proprietarul retelei comerciale Metex, care detinea buna parte din spatiile comerciale ale orasului Focsani la caderea regimului comunist, dar si lider marcant al PDSR Vrancea, in anii 90, s-a prapadit in aceasta dimineata de 1 ianuarie, la ora 7.50,pe fondul suferintelor generate de o afectiune cronica depistata tardiv.

Eugen Surdeanu, care implinea anul acesta 61 de ani, a dus boala pe picioare si chiar si-a condus afacerile pina aproape de finalul vietii. Ultimul contract important pe care l-a incheiat anul trecut este cel prin care in locul unei parti din magazinul Romarta din Focsani va fi amenajat un centru comercial Bila, retea detinuta de austriecii de la Rewe Group. Cunoscutii spun ca "Eugen Surdeanu a luptat din rasputeri pentru a se insanatosi, dar spre finalul anului era din ce in ce mai slabit". "Eugen Surdeanu ne-a părăsit pentru totdeauna, după o luptă inegală cu o boală grea, astăzi în jurul orei opt." a postat un cunoscut al omului de afaceri focsănean dimineata pe forumul de comentarii al site-ului Ziarului de Vrancea. "Ĩnlăcrimaţi şi cu durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă, dar niciodată în uitare, a celui ce a fost scumpul nostru soţ, tată şi bunic – Eugen Surdeanu. Suflet mare, mereu dornic să realizeze lucruri frumoase, mereu pregătit să îşi ajute semenii, prin trecerea sa în nefiinţă, lasă în urmă o familie îndurerată şi o lume mai tristă. Dumnezeu să îl ierte ! Nu te vom uita nicioadată!", se arata intr-un anunt dat publicitatii de familie. Eugen Surdeanu era casatorit si avea doi copii. Fiica sa Maria i-a daruit un nepotel, iar asta i-a luminat viata bunicului in ultimii ani. Trupul neînsufleţit al omului de afaceri va fi depus la sediul SC Metex S.A. din strada Republicii nr. 16 începând cu aceasta seara. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 4 ianuarie 2014, la ora 12:30, la biserica Sfantul Pantelimon de la Spitalul Judeţean. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Ziarul de Vrancea transmite condoleante familiei indoliate.

 

Iată poezia pe care fiica Maria i-a dedicat-o, în aceste clipe grele pentru ea, tatălui său, şi a trimis-o spre publicare Ziarului de Vrancea:

"Aş vrea să-ţi scriu o poezie…

Aş vrea să-ţi spun cât te iubesc !

Dar lacrimile nu mă lasă… nici să respir, nici să gândesc…

 

Aş vrea să fii mândru de mine

Nicicând să te dezamăgesc

De sus, de-acolo, de la tine, să mă priveşti… să te privesc…

 

Aş vrea să ştii că nu doar TATĂ,

Mi-ai fost model şi protector !

Profesor de lecţii de viaţă,

Cănd critic, când îndrumător.

Mi-ai fost şi stâlp al raţiunii

Şi salvator când am căzut,

Mi-ai fost şi conştiinţă dreaptă

Când n-am ştiut sau n-am putut !

Mi-ai fost şi partener de joacă

Şi antrenor şi oponent

Susţinător şi zi şi noapte

Mereu alături şi atent !

Mi-ai fost prieten, mi-ai fost TATĂ

Mereu acolo, în umbra mea

Făcând tot ce ai putut mai bine

Să mă fereşti de lumea rea.

 

Aş vrea să-ţi scriu o poezie…

Aş vrea să ştii cât te-am iubit !

De n-ar fi fost grăbit destinul…

Mult prea devreme te-a răpit!

 

Şi iată-ne în clipa tristă !

Clipa cumplitei despărţiri…

Iubite TATĂ, îţi spun “ADIO”

Dar veşnic te păstrez în amintiri !"

 

Copiii, Maria şi Ion Surdeanu


 

 

01.01.2014 ora 12,30

Începutul de an 2014 debutează cu o veste deloc plăcută pentru cei care l-au conoscut pe Eugen Surdeanu acţionarul majoritar al fostei S C Metex S A apărută  după 1990 în Vrancea pe structura fostei intreprinderi socialiste "ICSMI-Intreprinderea de Comerţ Mărfuri Industriale".Citiţi aici despre modul în care s-a făcut privatizarea fostei ICSMI şi care-au fost principalii protagonişti şi beneficiari ai operaţiunii EUGEN SURDEANU a fost consilier local PDSR  în Consiliul Local Focşani în legislatura 1996-2000 "Din păcate,(...), la această listă , tristă dealtfel , va trebui să-l adaugam şi pe EUGEN SURDEANU, ne-a părăsit pentru totdeauna, după o luptă inegală  cu o boală grea, astăzi (...)." comentează un cunoscut al omului de afaceri focsănean pe forumul de comentarii al site-ului Ziarului de Vrancea.Dumnezeu să-l odihnească în  pace! Condoleanţe familiei îndurerate. Vom reveni cu amănunte

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Gherghisanu, acum 3785 zile, 10 ore, 52 minute, 47 secunde
A plecat dintre noi un suflet bland, un om de mare omenie, a plecat pe drumul fara intoarcere un adevarat om care a stiut cat a trait ce este bucuria si tritetea, poate de aceea era aplecat in special citeste integral
nicons, acum 3785 zile, 17 ore, 20 minute, 9 secunde
Adevaruri mari graite de danb; ar mai fi multe de spus,dar tot siretlicul de atunci nu mai poate fi amendat. Adua generatie de ,,potentati''isi iau in primire sclaviiiiiiiii!
danb, acum 3786 zile, 2 ore, 36 secunde
Precizez din start ca nu sunt adeptul zicerii " Despre morti numai de bine" ci mai mult a celei "fiecaruia dupa merite". Privatizarea Metex dupa metoda Ion Iliescu, "dam totul citeste integral
Elena, acum 3786 zile, 10 ore, 30 minute, 25 secunde
Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un om deosebit!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.