Ultima oră

PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare

Ziarul de Vrancea
27 dec 2013 1605 vizualizări
Vezi cum va fi VREMEA în primele zile din 2014.

 

Meteorologii anunţă în general vreme frumoasă pentru zilele următoare. Sâmbătă şi duminică sunt prognozate temperaturi ridicate cu cer mai mult senin. Săptămâna viitoare, izolat vor fi condiţii de formare a poleiului. Vântul nu se agită prea tare. Maximele pleacă de la 0..2 grade în zonele cu ceaţa mai persistentă şi ajung la aproximativ 10 grade în Dealurile Munteniei. În primele zile ale luni 2014 temperaturile vor fi în jurul celor normale pentru început de ianuarie.

Prognoza meteo

Prognoza meteo
Foto: rtv.net

Sâmbătă in vestul, in centrul si in nordul tarii vremea nu tine cont de fila din calendar si parca ar vrea sa vine primavara. Va fi cald si frumos in aceste regiuni, cu cerul mai mult senin si doar izolat dimineata va fi ceata, care se va disipa destul de repede. În sud si in est insa vor fi innorari temporare si ceata in zonele joase pe arii restranse, care izolat se asociaza cu burnita. Vantul sufla mai tare doar in sudul Banatului si pe crestele muntilor. Temperaturile caracterizeaza asadar o vreme mai calda decat in mod obisnuit in toata tara si se situeaza in general intre 5 grade in estul Transilvaniei si 15 grade in dealurile Banatului.

La munte, atat sambata cat si duminica vremea se mentine frumoasa si calda, cu cerul mai mult senin si doar pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea, va fi ceata asociata cu burnita si fulguieli trecatoare iar vantul sufla mnai tare doar pe creste.

Si in Capitala vremea ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul e doar temporar noros, si dupa disiparea cetii matinale temperatura creste pana la maxime de 8, 10 grade. Vantul isi face simtita prezenta si reduce usor temperatura la nivel de perceptie.

Duminica vremea continua sa fie calda pentru ultimele zile ale lunii decembrie in majoritatea regiunilor. Dimineata vor fi innorari mai accentuate in sudul si in estul tarii, cu ceata asociata cu burnita sau fulguieli trecatoare si izolat conditii de producere a poleiului, dar in celelalte regiuni vremea e mai frumoasa, cu soare darnic. Vantul nu pune probleme in nicio regiune a tarii iar maximele se vor situa in general intre 0..2 grade in zonele cu ceata mai persistenta din Campia Romana si 14 grade in Dealurile de Vest.

În Capitală norii si ceata din primele ore mai ales nu lasa mercurul din termometre sa treaca de 1,2 grade poate dupa amiaza asa ca aici vremea e ceva mai rece decat precedenta, dar iarna grea e foarte departe si de capitala.

Saptamana viitoare incepe cu cer incarcat de nori in sudul si in estul tarii, unde local, mai ales dimineata, va fi ceata in zonele joase si trecator burnite sau fulguieli. In celelalte regiuni printre nori se arata si soarele si izolat vor fi precipitatatii slabe, predominant ploi, mai ales spre seara. Izolat vor fi conditii de formare a poleiului. Vantul nu se agita prea tare. Maximele pleaca de la 0..2 grade in zonele cu ceata mai persistenta si ajung la aproximativ 10 grade in Dealurile Munteniei.

In Capitala asteptam o zi cu vreme mohorata. Meteorologii prognozeaza cer mai mult noros si, mai ales in prima parte a zilei, va fi ceata, posibil asociata cu burnita sau fulguiala. La amiaza termometrele arata maxima in jur de 1 grad Celsius.

Anul 2013 se incheie cu o vreme in general inchisa

Marti cerul se anunta mai mult noros, pe arii restranse, mai ales in nord-vest si in est va fi ceata si trecator, ploi slabe, burnita sau fulguilei, indeosebi dimineata. Maximele vor fi mai aproape de mediile climatologice, intre 0 si 7 grade.

In primele zile ale luni 2014, temperaturile vor fi in jurul celor normale pentru inceput de ianuarie. Ninsoarile continua sa lipsesca din peisajul meteorologic asa ca tot ceata e principalul fenomen, mai ales in zonele joase din est si sud, asociata cu nori din care cad izolat burnite sau fulguieli trecatoare.

PROGNOZA METEO. Vremea în următoarele luni va fi mult mai rece decât în mod normal. Lunile ianuarie şi martie vor veni cu ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute.


www.romaniatv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.