Ultima oră

Moşul a venit cu daruri la Biblioteca de weekend din Șerbeşti

Ziarul de Vrancea
23 dec 2013 1549 vizualizări
Darurile au fost adunate de membrii generoşi ai filialei Asociaţiei Educatoarelor, dar, în cele din urmă, cei care au primit cadoul au fost donatorii, pentru că au primit cele mai frumoase zambete de Crăciun

Sâmbătă, 21 decembrie, câţiva reprezentanţi ai filialei vrancene a Asociaţiei Educatoarelor din România (AEDR), împreună cu membri ai Asociaţiei Potpourri au plecat încărcaţi cu cărţi şi jucării pentru copiii care frecventează Biblioteca din Şerbeşti şi nu numai. „Darurile Moşului” au fost primite cu mare bucurie de către cei zece copii aflaţi în cămăruţa memorială a scriitorului vrancean Simion Ghinea să pregătească colindele pentru ziua sfântă de Crăciun: „Acum ei rămân aici să pregătească colindele pentru Crăciun pe care o să le cântăm în biserica satului. Se trezesc la 5 dimineaţa pentru că la noi slujba începe la 6.30, că apoi oamenii stau fiecare în familie, la masă”, a declarat Doina Stratton-Andrieş, fondatoarea şi coordonatoarea Bibliotecii private de weekend din Şerbeşti. Ca să mulţumească pentru darurile primite, copiii au cântat colinde, alături de musafiri. Din dorinţa de a susţine biblioteca cu o donaţie de carte şi jucării, Carmen Dobre - preşedintele Asociaţiei Educatoarelor din România - Filiala Vrancea, a iniţiat campania „Dăruieşte o carte şi o jucărie pentru un zâmbet”. Campania a durat două săptămâni, între 2 şi 15 decembrie, şi s-a adresat celor aproximativ 200 de membri ai AEDR. În acest timp, s-au adunat câteva sute de jucării şi cărţi noi, de care se vor putea bucura de acum înainte cititorii bibliotecii.

“Darurile adevărate le-am primit noi, adulţii!”

„Atmosfera a fost aşa cum ne-am aşteptat, caldă, simplă, încărcată de emoţie, bucurie şi nelipsita modestie care se păstrează din fericire în comunităţile rurale. Cred că a fost mai mult un cadou pentru noi, să-i vedem pe toţi cum se bucură de daruri, cuminte, în linişte… Am pus toate jucăriile în mijlocul bibliotecii şi le-am spus să îşi aleagă ei ce doresc, că e mai bine aşa. Erau timizi, nu îndrăzneau să se apropie şi, cu toate îndemnurile noastre, parcă le era ruşine. Au luat câte o jucărie şi voiau să se ridice, dar i-am oprit şi le-am spus că toate sunt pentru ei. Să îndrăznească şi să ia câte vor, şi pentru fraţii mai mici sau mai mari de acasă sau pentru alţi prieteni şi copii din vecini. Şi abia atunci au început să se comporte ca orice copil care se uită la toate jucăriile, răstoarnă plasa, alege ce îşi doreşte. I-am privit câteva minute bune cum se bucură de lucruri simple. Cadourile nu au fost „moderne”, au fost cărţi şi jucării de pluş, dar fericirea pe care am văzut-o pe chipul lor ne-a confirmat că nu asta a contat… Darurile adevărate le-am primit noi, adulţii care am pretins că ducem daruri la copii. La fel şi lecţia de simplitate, inocenţă şi căldură sufletească”, a relatat şi Anamaria Cătănoiu pe blogul asociaţiei, http://www.potpourri.ro. Campania „Dăruieşte o carte şi o jucărie pentru un zâmbet”  a fost iniţiată după ce, pe 29 noiembrie, la Centrul Direcţiei pentru Sport şi Tineret, Doina Stratton-Andrieş a prezentat proiectul Biblioteca de weekend, pe care l-a înfiinţat în sat împreună cu soţul şi cei doi copii. Prezentarea a făcut parte dintr-un  duplex de activităţi educative dedicate tinerilor din cadrul proiectului „Conservarea şi promovarea valorilor tradiţionale locale: iniţiative publice şi private”, derulat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia Potpourri, care susţine iniţiativele rurale publice şi private ce conservă şi promovează memoria locală. (Olga Unguru)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.