Ultima oră

Turul Vrancei: Graul pentru arendă se calculează la 0,6 lei/kg

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 1254 vizualizări
Consiliul Judeţean Vrancea a stabilit la ultima şedinţă care este valoarea graului în cazul în care arenda se plăteşte în natură, în vederea calculării veniturilor anuale brute obţinute din cedarea folosinţei bunurilor.

Preţul mediu pentru un kg de grau a fost stabilit la 0,6 lei pentru anul 2014, pentru contractele de arendare în care modalitatea de plată este prevăzută în natură. Suma a fost propusă şi aprobată după ce Direcţia pentru Agricultură a comunicat CJ că preţul graului se situează între 0,6 lei şi 0,7 lei/kg. (M. B.)

DSP trebuie să verifice grupurile electrogene din spitale

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea trebuie să verifice dacă grupurile electrogene aflate în dotarea spitalelor sunt funcţionale. Acest control trebuie să se realizeze la solicitarea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu care a realizat ieri o videoconferinţă cu autorităţile din Sănătate. Managerii de spitale, autorităţile de la Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate au luat parte la această întalnire în cadrul căreia s-a evaluat capacitatea sistemului de sănătate publică de a asigura asistenţa medicală a populaţiei în perioada 24.12.2013 - 05.01.2014. S-a prezentat astfel situaţia controalelor realizate de către specialiştii DSP, în Vrancea unităţile sanitare fiind pregătite pentru sărbătorile de iarnă. (R.M.)

Modificări la ordinul de plată pentru Trezorerie

De la începutul anului viitor vor apare cateva noutăţi în completarea şi utilizarea ordinului de plată pentru Trezorerie. Astfel, de la 1 ianuarie 2014 rubricile “Cod angajament” şi “Indicator angajament” se completează de către entităţile publice înrolate în sistemul “Controlul angajamentelor bugetare”, conform prevederilor OUG nr. 88/2013, privind adoptarea unor măsuri fiscale – bugetare pentru îndeplinirea unor angajament convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu codificările generate de aplicaţia informatică de control al angajamentelor bugetare. Plătitori cu ordin de plată sunt persoane fizice şi juridice, ordonatori de credite, Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile descentralizate. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.