Ultima oră

Actorul Nae Lăzărescu îşi va dormi somnul de veci la Focşani

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 7301 vizualizări
Îndrăgitul actor de teatru de revistă Nae Lăzărescu s-a stins din viaţă ieri dimineaţă, acesta avand de mai mulţi ani o suferinţă cronică la ficat. Actorul ce s-a stins la 72 de ani va fi depus în cursul zilei de azi la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, teatru unde a jucat decenii la rand.

Născut pe 8 septembrie 1941 la periferia Bucureştilor, Nae Lăzărescu avea să îl cunoscă în tinereţe pe actorul Vasile Muraru cu care avea să facă sute de cuplete comice pe scena teatrului. De asemenea, Nae Lăzărescu s-a impus şi în cinematografie apărand în cateva filme de-a lungul carierei. Cunoscutul actor îşi va dormi somnul de veci în Focşani, oraşul nostru fiind locul de obarşie al soţiei sale, actriţa Marcela Avram. Dorinţa soţiei a fost ca acesta să fie înmormantat în Cimitirul Nordic, acolo unde familia ei are o grobniţă. De profesie tot actriţă, Marcela Avram s-a remarcat în stagiunea teatrală a elevilor vranceni, unde a jucat în piesa “Jocul de-a vacanţa” de Mihail Sebastian, în anii ’70, iar apoi s-a lansat în teatrul mare, din capitală. Ea este actriţă la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, acolo unde a activat şi soţul ei. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe maestrul Nae Lăzărescu! (Z. V.)



Cunoscutul actor Nae Lăzărescu a murit și va fi îmormântat la Focșani

Actorul Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Comedie "Constantin Tănase". Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus, vineri la prânz, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase, urmând să fie mormîntat la Focșani, oraș de unde este soția sa. Potrivit unor surse medicale, Nae Lăzărescu avea o suferinţă cronică la ficat şi era în investigaţii. Acesta mergea o dată pe lună la Spitalul Fundeni din Bucureşti pentru analize medicale.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate. Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase". Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru. În perioada în care era student la ASE, Nae Lăzărescu juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Română, la secţia de estradă. Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile. Într-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revistă, Nae Lăzărescu spunea că a avut mai multe modele în carieră: "Am avut mai multe modele. Atunci Franţa deţinea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai târziu au apărut Jean Le Trevle şi mulţi alţii. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune că cel mai bun film trebuie să îl facă englezii, să îl finanţeze americanii şi să îl vadă francezii". De asemenea, vorbind despre rolurile în care a jucat, Nae Lăzărescu spunea: "Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi "copii nereuşiţi", că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările". "Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil", mai spunea Nae Lăzărescu în acelaşi interviu. Despre experienţa cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători. "Ştiu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toţi ştiu tot. Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...". Nae Lăzărescu a jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang. www.mediafax.ro

Cunoscutul actor își va dormi somnul de veci în Focșani, oraș unde familia soției sale - pe nume Marcela Avram - are o gropniță in cimitirul nordic. De profesie tot actrita, Marcela Avram s-a remarcat in stagiunea teatrala a elevilor, unde a jucat in piesa Jocul de-a vacanta de Mihail Sebastian, in anii 70. Ea este actrita la Teatrul de revista Constantin Tanase.

Nae Lăzărescu era cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
maria, acum 3802 zile, 10 ore, 24 minute, 19 secunde
fratilor, de la bucuresti il duceti direct la groapa? vrem sa il vedem , sa ii aprindem o lumanare. in focsani UNDE IL DEPUNETI? rusine sa va fie!
danb, acum 3802 zile, 12 ore, 5 minute, 8 secunde
@ Sandu. Din ce surse stiu eu, la Bucuresti nu i-au oferit decat un loc de veci foarte modest, aproape jignitor si cumva la periferia cimitirului. Aici la Focsani are un loc adecvat alaturi de alti citeste integral
Sandu, acum 3803 zile, 2 minute, 50 secunde
Dumnezeu sa-l ierte, dar cred ca merita un loc de veci la Bellu pe aleea artistilor!
Iuliana Marinescu, acum 3803 zile, 28 minute, 26 secunde
Dumnezeu sa_l ierte ! Unde anume va fi depus in Focsani ? Cred ca multi oameni ar fi interesati sa mearga sa aprinda o lumanare pt marele nostru actor ! Cine poate soune la ce biserca va fi depus si citeste integral
Iacob, acum 3803 zile, 11 ore, 39 minute, 4 secunde
Maestre D-zeu sa te primesca acolo unde crede EL....Condoleante familiei,Pacat ca Focsanenii nu au aflat de aceasta tragedie.
Doru, acum 3803 zile, 19 ore, 50 minute, 55 secunde
Dumenzeu sa te ierte maestre !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.