Ultima oră

Judecatorul Horatius Dumbrava cere o reactie a CSM fata de proiectul privind amnistierea

Ziarul de Vrancea
10 dec 2013 1379 vizualizări
Compromite grav eforturile sistemului judiciar

  Judecatorul Horatius Dumbrava, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, cere Plenului CSM aiba o reactie publica privind proiectul de lege prin care se amnistiaza pedepsele pana la 6 ani si se gratiaza pedepsele pana la 7 ani, aratand ca nu exista avizul CSM si ca acest act normativ ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.

"Nu exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie sa fie dat conform legii. De altfel, CSM nu a fost consultat la acest proiect. Nu exista o evaluare a impactului si a efectului unei astfel de legi: cum ar fi cea legata de insertia sociala a condamnatilor. Pregatirea sistemului de justitie pentru a judeca mii de cauze. In conditiile in care Noul Cod Penal si Legea de implementare au fost adoptate recent, exista evident o incoerenta de politica penala a sistemului roman de care se face acum vinovat Parlamentul", afirma Dumbrava in solicitarea adresata CSM si citata de Agerpres.

El sustine ca un astfel de proiect de lege ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada.

"In conditiile in care Romania este monitorizata de Comisia Europeana intr-un mecanism de cooperare si verificare, in conditiile in care trendul pozitiv, din ultimii ani, in ceea ce priveste conditionalitatile legate de justitie, parte a acestui mecanism, un astfel de proiect de lege ar compromite grav eforturile facute de sistemul judiciar si celelalte autoritati publice in ultima perioada", subliniaza judecatorul Horatius Dumbrava.

www.HotNews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.