Local

Drapelul național și cu o coroană de flori depuse de polițiștii vrânceni la Troița Eroilor (1916-1919), din satul Poenița, comuna Dumitrești

Ziarul de Vrancea
2 dec 2020 1204 vizualizări

.O echipă – Drapelul - un ideal 1Decembrie - La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

”Se cuvine să privim mai întâi spre trecut, tocmai pentru a căpăta puterea de a păşi către viitor.”

Astăzi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, poliţiştii vrânceni au ales să arboreze drapelul național într-un loc încărcat de istorie, în semn de recunoștință pentru eroii cunoscuți sau necunoscuți care ne oferă peste timp cea mai prețioasă lecție a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem.

Astfel, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale alături de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisar șef de poliție Remus Nica au depus o coroană de flori și au adus un pios omagiu eroilor la monumentul care poartă numele de Troița Eroilor (1916-1919), din satul Poenița, comuna Dumitrești.

În liniștea dealurilor și a cerului însorit, echipa luptătorilor prezenți a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi în ”Bătălia Crăciunului”, lupte care au avut loc pe toată Valea Râmnicului.

Scurtă descriere

”Monumentul istoric, cod LMI VN-IV-m-B-06644, amplasat la ieșirea din satul Poienița, pe un platou natural, pe un vârf de deal, a fost ridicat în cinstea eroilor Plasei Dumitresti în războaiele de independență și primul război mondial.

Initiațiva ridicării acestui monument aparține învățătorului Nicolae Capritopol și a fost construit prin subscriptie publică.

Monumentul este realizat  sub forma unei cruci de mari proporții, pe un soclu de piatră cu beton, având înălțimea de 8 m. Crucea a fost construita din beton pe un schelet metalic, sub coordonarea constructorului localnic Tudor Bulgaru.

Pe frontonul principal putem citi în partea superioara inscriptia: “Celor dragi si scumpi/Recunostință veșnica”. Pe cele patru laturi ale monumentului sunt inscriptionate numele celor căzuți în războiul de independență și în primul război mondial din Plasa Dumitresti care cuprindea satele Dumitrești și Poienița.

Monumentul a fost inaugurat în anul 1936, eveniment la care au participat prefectul, primarul, autoritățile militare și înaltele fețe bisericești.”

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.