Local

Noi reguli privitoare la dosarele de la arhive

Cristi Irimia
6 oct 2006 843 vizualizări
Conducerea Tribunalului Vrancea a elaborat o serie de norme privind eliberarea de copii de pe hotaririle judecatoresti si actele din dosare, norme valabile incepind din 27 septembrie 2006.

Astfel, compartimentul arhiva elibereaza copii de pe hotariri si actele din dosare numai legalizate sau certificate pentru conformitate, contra unui cost prestabilit. Intra in aceasta categorie cererile pentru eliberarea de catre instante a copiilor de pe hotaririlor judecatoresti, cele pentru eliberarea de copii de pe certificate pentru conformitate, de pe inscrisurile aflate la dosar, precum si in ceea ce priveste cererile pentru eliberarea oricaror alte certificate prin care se atesta fapte sau situatii rezultate din evidentele instantelor de judecata sau cu privire la dosarele aflate in arhiva acestora. Conducerea tribunalului a mai decis ca in cazul avocatilor si expertilor, partea interesata sa suporte taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Timbrul judiciar in valoare de 0,15 RON, ca si taxa judiciara de timbru se percep pentru fiecare exemplar de copie in parte. Totodata, xerocopierea se va desfasura numai pe copiatoarele din arhiva instantelor. In fine, cererile pentru consultarea dosarelor se aproba de persoana care coordoneaza activitatea compartimentului arhiva, dupa inregistrarea datelor de identificare. Regula ii priveste nu doar pe justitiabili, ci si pe avocati si experti, chiar daca au delegatie, respectiv interes in cauza


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.