Local

Avocatii vrinceni, in greva generala

Cristi Irimia
4 oct 2006 865 vizualizări
Urmind exemplul colegilor din Bucuresti, Iasi, dar si din alte orase, baroul traditional va protesta incepind de luni

Baroul de Avocati Vrancea, condus de decanul Ticu Burca, a anuntat ieri ca sint sanse foarte mari ca luni, 9 octombrie, sa fie declansata greva generala. Burca a reiterat faptul ca actiunea de protest preconizata pentru saptamina viitoare se datoreaza faptului ca institutiile statului nu iau atitudine fata de avocatura clandestina practicata de cei care alcatuiesc baroul paralel condus la nivel national de catre Pompiliu Bota. "Vineri, 6 octombrie, avem o intilnire cu Consiliul de Conducere al Tribunalului Vrancea. Daca vom vedea ca exista premize pentru ca la instantele din judet sa nu mai fie primiti in procese asa-zisii avocati ai lui Bota, atunci nu vom intra in greva. Daca, insa, nu vom primi asigurari ca se vor lua masuri impotriva celor care practica avocatura clandestina, atunci vom intra in greva generala. A doua varianta este, s-ar parea, mult mai probabila", ne-a declarat Ticu Burca. In replica, Alin Ionita, prodecan in baroul paralel vrincean, a spus recent ca el si colegii sai, 30 la numar, vor onora oficiile in cazul in care avocatii din baroul traditional, 125 la numar, vor intra in greva. Reamintim ca, in urma cu trei ani, juristul Pompiliu Bota a infiintat un barou paralel, profitind de faptul ca o instanta a dat o hotarire judecatoreasca prin care o asociatie a capatat personalitate juridica, iar in obiectul ei de activitate figura si infiintarea de barouri. Tot ieri, barourile traditionale de avocati din Bucuresti si Iasi au anuntat ca vor intra in greva generala. In Capitala figureaza peste 3.000 de avocati, iar la Iasi peste 800, astfel ca este de asteptat un blocaj aproape total al activitatii zilnice a magistratilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.