Local

Profesorii din Poiana Cristei n-au mai luat bani din luna iunie

Camelia Stănilă
6 oct 2005 1200 vizualizări
Primarul Zamfirel Oprea vrea sa inceteze colaborarea cu scoala

Cadrele didactice din comuna Poiana Cristei se tem ca nu vor vedea nici un ban de salarii, dupa ce primarul Zamfirel Oprea a refuzat sa primeasca statele de plata, in vederea acordarii drepturilor banesti. Din cauza neintelegerilor dintre edil si conducerea scolii, atmosfera este extrem de tensionata, iar profesorii au ajuns la capatul disperarii, mai ales ca nu este prima data cind sint intirzieri cu banii. In mod normal, dascalii ar trebui sa-si primeasca leafa incepind cu zilele de 5-6 ale lunii, iar nevoia de bani este si mai acuta in aceasta perioada, fiind primul salariu de dupa lunga vacanta de vara. Directorul scolii din localitate, Valerica Lera, spune ca edilul refuza sa colaboreze cu scoala si ca, in ultimele saptamini, a respins toate adresele oficiale din partea unitatii de invatamint, cu toate ca acestea vizau drepturile cadrelor didactice, de care Primaria este direct raspunzatoare. "Primarul ne-a trimis o adresa prin care ne ruga sa comunicam Inspectoratului Scolar ca nu doreste sa colaboreze cu scoala. In ultimele doua saptamini, ne-a refuzat orice adresa, nu ne-a dat nici macar un numar de inregistrare. Am facut adresa pentru a se numi reprezentantul Primariei in Consiliul de Administratie, am solicitat decontarea navetei, iar ieri (marti- n.r) ne-a refuzat si statele de plata. Nu mai stiam cum sa procedam, asa ca am anuntat Inspectoratul. Toti asteptam sa ne luam banii, pentru ca n-am mai primit de dinainte de vacanta. Stiu ca primarul are ceva personal cu mine, am proces cu el, insa aceasta este o chestiune particulara. Noi mereu ne-am facut treaba la scoala, am incercat sa ne limitam la materialele pe care ni le-a dat pentru reparatii, tocmai ca sa nu existe discutii. Incercam sa fie bine, noi nu am refuzat aceasta colaborare", se plinge directoarea Valerica Lera. Dascalii se pling ca in scoala exista numeroase probleme, si nu gasesc nici un sprijin din partea autoritatilor locale. Transportul cadrelor didactice navetiste, distributia produselor din Programul "Lapte si corn" in scolile subordonate aflate si la 10-18 km distanta, pentru care nu exista un mijloc de transport, sint doar citeva dintre acestea. Disensiunile dintre Primaria si scoala din Poiana Cristei dureaza de ani buni, insa oficialii din invatamint spun ca nu au posibilitatea de a interveni. "Noi nu avem cum sa intervenim in activitatea primarului, insa am facut o adresa la Prefectura si speram sa se ia masuri", spune Carmina Corbeanu, inspector scolar general adjunct. Primarul Zamfirel Oprea a refuzat ieri sa comenteze motivul pentru care nu mai doreste o colaborare cu scoala, aminind discutia pentru o alta zi. Pina atunci insa, fara nici un motiv, cadrele didactice din comuna stau fara salarii, desi bani pentru acestea exista.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.