Local

Seful ISJ face apel la bacalaureati

Camelia Stănilă
7 sep 2005 621 vizualizări
Elevii ar trebui sa-i reclame pe profesorii care i-au ajutat la bac

Inspectorul scolar general Danut Popoiu doreste sa-i responsabilizeze pe elevi si le cere ajutorul pentru a proba acuzatiile aduse unor supraveghetori de la Grupul Scolar Agricol Focsani, care au distribuit subiectele rezolvate la proba de matematica a bacalaureatului. Inspectorul scolar general spune ca, oficial, fara o reclamatie scrisa, nu poate demara o ancheta in aceasta problema care vizeaza fraudarea examenului. "Oricita incredere as avea in semnalele din presa, nu pot declansa o ancheta decit daca am o sesizare scrisa. Pe aceasta cale fac un apel public, pentru ca elevii sa vina sa-si asume responsabilitatea pentru cele intimplate, mai ales ca acum nu mai au de ce sa se teama, bacalaureatul s-a incheiat, iar notele sint definitive", ne-a spus inspectorul scolar general Danut Popoiu. Oficialul din invatamint precizeaza ca, desi foarte grava, o astfel de acuzatie este foarte greu de dovedit. De altfel, numeroasele note la limita obtinute in centrul de la Liceul 5, precum si putinele contestatii depuse la matematica pot ridica un semn de intrebare pentru responsabilii din invatamint. In aceasta sesiune de examen, 82,63% dintre candidati au promovat "examenul de maturitate". Practic, din cei 472 de elevi prezenti la bac, 390 au promovat. Romana i-a pus in incurcatura pe majoritatea picatilor, de aceea la aceasta disciplina s-au inregistrat cele mai multe contestatii, respectiv 21. Din cele 49 de cereri de recorectare depuse de elevi, doar una a fost la matematica, 3 la istorie, 9 la anatomie, 7 la ecologie, iar 4 la geografie. Lucrarile vor fi recorectate la Bacau, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 8 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.