Local

Anticipatele bat la usa Vrancei

Sebastian Oancea
8 iul 2005 746 vizualizări
Demisia premierului Calin Popescu Tariceanu da fiori pe spinarea politicienilor locali, in specail a parlamentarilor, din perspectiva declansarii alegerilor parlamentare anticipate. Aproape toti liderii politici locali spun ca formatiunile politice din care fac parte vor obtine mai multe locuri in Parlament.

Demisia premierului Calin Popescu Tariceanu a pus pe jar partidele politice. Decizia Curtii Constitutionale de a declara ca si neconstitutionale anumite articole din proiectul pentru noua lege a Justitiei romane l-a determinat pe primul ministru, asa cum a declarat ieri, sa-si dea demisia, fapt care poate conduce la alegeri anticipate. Ceea ce este curios este faptul ca, spre deosebire de alte momente in care s-a mai vorbit de alegeri parlamentare anticipate, acum aproape toti liderii partidelor politice sustin ca sint increzatori in sansele lor la viitorul scrutin. Majoritatea politicienilor locali spun ca agreeaza anticipatele, chiar daca pentru unii dintre ei acestea ar putea insemna pierderea fotoliului de parlamentar.


Alianta D.A.: "Sa declansam repede alegeri anticipate!"


Senatorul democrat Jan Vraciu spune ca gestul lui Calin Popescu Tariceanu de a-si da demisia este unul onorant. "Este un act de mare demnitate si de responsabilitate, pentru ca o mina de oameni cu interese personale nu doresc o Romanie curata din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere al curateniei in Justitie", a declarat senatorul Jan Vraciu. Presedintele PD Vrancea crede ca anticipatele vor aduce un numar mai mare de parlamentari in sinul Aliantei. "Este posibil sa obtinem mai multe locuri in Parlament, dar nu acesta este mobilul nostru, ci integrarea in Uniunea Europeana cu o Justitie reformata", a mai spus Jan Vraciu. Deputatul liberal Nini Sapunaru, vicepresedinte al PNL Vrancea, spune ca demisia premierului era singura solutie corecta, in masura in care nu se poate indeplini planul de guvernare stabilit de Alianta PNL PD. "Trebuie sa declansam repede anticipatele, in acest fel, cu trand-ul ascendent pe care il are Alianta acum in sondaje, cu siguranta vom obtine mai multe locuri in Parlamentul Romaniei", a declarat deputatul Nini Sapunaru.


PSD spera in mai multe locuri in Parlament


Deputatul pesedist George Baesu este foarte revoltat de recenta demisie a premierului Tariceanu. El numeste actualul Guvern "Guvernul fiii ploii" dar este increzator in sansele sale de a-si mentine locul de deputat in conditiile declansarii unor eventuale anticipate. "Demisia lui Tariceanu este un gest de extrema lasitate. (...) Cred ca vom obtine chiar 4 locuri de deputat la viitoarele anticipate", crede George Baesu. Totusi, tinind cont de faptul ca pe primele locuri pe listele PSD la deputati se afla secretarul general al PSD, Miron Mitrea, respectiv Cristian Dumitrescu - oameni grei in partid, si luind in seama si faptul ca George Baesu este certat cu seful PSD Vrancea - Marian Oprisan, exista posibilitatea ca baronul sa nu-l mai puna pe liste la viitoarele anticipate. La rindul sau, primarul Decebal Bacinschi spune ca a fost luat prin surprindere de demisia premierului si ca evenimentele de pe scena politica ne caracterizeaza intru totul. "Pentru mine a fost o decizie neasteptata. Calin Popescu Tariceanu trebuia insa sa se fi gindit la greutatile pe care urmeaza sa le intimpine inca de cind a fost desemnat prim ministru. Cred insa ca prezenta la vot nu va fi mai mare de 25 - 30% si va depinde foarte mult de categoriile de populatie care vor iesi la vot. Daca vor vota preponderent cei de la tara, care sint mai corecti, s-ar putea schimba datele problemei. Acum insa este un grad de nemultumire si printre agentii econimici ... Este complicat de spus care va fi raportul de forte", ne-a declarat Decebal Bacinschi, vicepresedintele PSD Focsani. Presedintele interimar al Partidului Conservator, Gicu Vrincianu spune ca alegerile anticipate se prefigurau dinainte insa crede ca decizia Guvernului Tariceanu a fost luata in pripa. "Demisia Guvernului nu este oportuna, insa ea a fost prefigurata. Cred insa ca aceasta decizie de a avea alegeri anticipate a fost luata in pripa si ne-a luat prin surprindere. Conform deciziei luate, Partidul Conservator va merge singur la alegeri, fara a intra in vreo alianta politica. Cred ca vom intra in Parlament, pentru ca avem oameni capabili care pot convinge electoratul ca noi nu vrem decit binele vrincenilor", ne-a spus aseara Gicu Vrincianu.


Prefectura lui Oprea va gestiona anticipatele in Vrancea


Alegerile anticipate vor fi gestionate, in cazul in care acestea vor fi declansate, de data aceasta de oamenii Aliantei PNL PD, in speta de prefectul Ion Oprea - vicepresedinte al PD Vrancea, si de subprefectul Manole Merchea - membru in Biroul Permanent Judetean al PNL Vrancea. Cei doi demnitari spun ca nu se va mai auzi de furt la alegeri, ca pina acum, si ca isi doresc un scrutin corect. "Decizia demisiei premierului Tariceanu este una normala si legala si sint convins ca dupa alegeri vom avea mai multi parlamentari astfel incit vor putea trece proiectele legislative propuse de Guvern. Alegerile vor fi desfasurate corect in Vrancea, nu ca altadata", a spus subprefectul Manole Merchea. Ion Oprea, reprezentantul Guvernului in Vrancea, nu a putut fi contactat aseara pentru a comenta decizia premierului Calin Popescu Tariceanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.