Local

Pastele inseamna liniste, pace, odihna, nu nebunie

Dana Chiorescu
3 mai 2005 639 vizualizări
Zilele de sarbatoare mult asteptate au venit, dar au trecut nedorit de repede. Chiar anul acesta am avut chiar foarte putine zile libere comparativ cu anul trecut. De astazi, cei mai multi dintre noi se intorc la serviciu si la treburile lor curente. Cum si-au petrecut focsanenii Sfintele Sarbatori de Paste puteti afla din rindurile care urmeaza.

Alin Manole, 23 de ani, student, Focsani

"A fost frumos dar putea fi si mai frumos. Nu am plecat nicaieri din cauza vremii. Ne-am facut o multime de planuri, ne-am strins gasca dar am renuntat. Nu am avut curaj sa mai plecam cu toate ploile astea. Ce puteam sa facem decit sa mincam si sa bem? Nu asta se face de sarbatori? De acum la treaba, gata!"


Diana Dobre, 32 de ani, consilier mk, Focsani

"Numai sarbatori nu au fost astea! O zi in plus fata de un sfirsit de saptamina obisnuit. Ni s-au dat toate planurile peste cap. Vreme capricioasa ca anul acesta nu am mai avut de multi ani. Nu eram pregatita sa ramin acasa, nu imi programasem sa gatesc si a trebuit in ultima clipa sa ma dau peste cap, sa fac cumparaturi si asa mai departe. Musafiri, vizite si cam atit."


Dana Vilcu, 43 de ani, Focsani

"A fost foarte bine desi parca prea scurt. Nu am avut bani dar am si vrut sa stam acasa sa ne odihnim. Nu mi-a fost de vreme. Spre exemplu in unii ani am plecat de aici si ploua iar pe unde ne-am hotarit noi sa mergem era foarte frumos, iar anul trecut aici era frumos si in nordul Moldovei a plouat in continuu de mi-a intrat umezeala in toate oscioarele. Oricum ar fi si ce te-ai hotari sa faci, este bine cind ai citeva zile libere sa le poti petrece dupa pofta inimii cu familia sau prietenii."


Ileana Noicescu, 65 de ani, pensionara, Focsani

"Pentru mine pot continua. Nu am serviciu asa ca daca vreau pot da consider ca mai e sarbatoare. Glumesc, bineinteles. M-am simtit deosebit. Nu am plecat nicaieri dar au venit copii cu nepotii si a fost excelent. Cind vezi casa plina, veselie, bucurie, masa imbelsugata, chiar simti ca este sarbatoare. De fapt asta este si farmecul zilelor de sarbatoare."


Gheorghe Manea, 59 de ani, pensionar, Focsani

"Am stat acasa, cu familia. De fapt asa cere si traditia, nu? Cred ca este cel mai frumos obicei al nostru. Ce se face de obicei cu aceasta ocazie: am fost la Inviere, am ciocnit oua, am mincat, am fost la cimitir la parinti sa aprindem o luminare... Cam asta. Ma obosesc sarbatorile, in felul in care sint tratate la noi in momentul de fata. Pentru mine sarbatoarea, cu atit mai mult cea a Pastelui inseamna liniste, pace, odihna, nu nebunie, agitatie, muzica data la refuz din toate colturile. Si bani sint din ce in ce mai putini ca nu ai cu ce sa pui pe masa tot ce iti doresti sau tot ce cere traditia."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.