Local

Procurorii se pot sesiza in cazul Oprisan hasis

Cristi Irimia
20 apr 2007 1046 vizualizări
Magistratii trebuie sa afle adevarul despre ceea ce baronul i-a spus ziaristei Dana Lepadat

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) s-ar putea autosesiza dupa ce Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, i-a spus jurnalistei Dana Lepadat "sa vina sa-i dea hasis". Corespondenta a postului Radio Romania Actualitati in Vrancea se afla la procesul lui Oprisan, in urma cu doua zile, cind presedintele PSD Vrancea a abordat-o, spunindu-i textual: "Ti-ai luat doza de has-has? Sa vii sa-ti dau niste hasis! Dupa fata ta se pare ca nu ti-ai luat doza astazi. Iti place sa tragi pe nas, nu?". Baronul a abordat-o pe jurnalista chiar in timp ce grefiera ii citea acuzatiile pe care Departamentul National Anticoruptie i le aduce in "Dosarul Coruptiei". Procurorul Gheorghe Stanciu, singurul reprezentant al DIICOT in Vrancea, ne-a declarat ieri ca nu a aflat despre ceea ce a spus Oprisan. "N-am citit declaratiile, insa puteti face o sesizare pe aceasta tema. Si noi ne putem autosesiza, insa doar in cazul in care exista o serie de indicii temeinice", ne-a declarat Stanciu. Conform unor surse din sistemul juridic, exista destule elemente pentru ca procurorii sa cerceteze acest caz. Magistratilor le revine sarcina sa afle adevarul despre cele doua variante aflate in discutie: ori Oprisan a mintit cind i-a spus ziaristei sa vina sa-i dea droguri (in ipotetica situatie ca ar detine- n.r.) si atunci se face vinovat doar de insulta si calomnie, ori a spus adevarul si atunci ar putea detine droguri, infractiune sanctionata drastic de Codul Penal. Reamintim ca in urma cu citiva ani, cunoscutul moderator de la Realitatea TV, Andrei Gheorghe, a declarat ca a fumat marijuana, ulterior fiind anchetat de procurori in acest sens. In alta ordine de idei, cotidianul nostru a reclamat Clubului Roman de Presa abuzul facut de Marian Oprisan impotriva ziaristei Dana Lepadat. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.