Local

Info financiar-bancar

Camelia Stănilă
1 apr 2005 766 vizualizări
Card Visa Gold de la BT, pentru clientii cu venituri ridicate

Banca Transilvania si-a marit de curind portofoliul de carduri Visa, prin lansarea cardului de credit Visa Gold. Acest produs se adreseaza clientilor cu venituri ridicate. Visa Gold este un card de credit in lei, care da posibilitatea detinatorilor de a avea acces atit la fondurile proprii, cit si la linia de credit, stabilita de banca. Cardul permite atit retrageri de numerar de la ATM-uri, cit si plati la comercianti sau prin intermediul Internetului. La utilizarea noului instrument nu se percepe comision. Perioada de gratie stabilita pentru Visa Gold este de pina la 55 de zile, perioada in care nu sint calculate dobinzi. Suma minima de plata este de 10% din valoarea creditului angajat la sfirsitul lunii precedente. Avantajele oferite de acest card de credit cuprind si asigurare de calatorie, eliberare de numerar in regim de urgenta pina la valoarea de 5.000 euro si posibilitatea achitarii facturilor telefonice (Connex, Orange si ZAPP). In plus, banca informeaza lunar despre situatia platilor, partea utilizata a creditului si disponibilitati ramase, dar si despre suma minima care trebuie rambursata.

CEC acorda credite pentru nevoi personale de pina la 20.000 euro

Casa de Economii si Consemnatiuni a lansat de curind doua noi produse pentru finantarea nevoilor personale, prin intermediul carora vrincenii pot obtine imprumuturi de pina la 20.000 euro. Cele doua instrumente pentru populatie sint acordate in lei, fie in rate egale lunare sau in rate descrescatoare. Produsul "Real 5000", cu o dobinda de 15% pe an, ofera o finantare constituind echivalentul in lei a 3.500 - 5.000 de euro, pe o perioada de maxim 5 ani. Clientii care solicita acest tip de credit trebuie sa prezinte garantii reale sau personale. Creditul "Real 20.000" are o valoare intre 5.000 si 20.000 de euro, imprumut ce poate fi rambursat in maxim 15 ani, cu o dobinda anuala de 13%. Pentru acest tip de credit, banca solicita garantii reale, respectiv ipoteca pe locuinta. Desi produsele sint lansate de doar citeva zile, vrincenii au apelat deja la astfel de imprumuturi.

CEC te imprumuta pe 25 de ani pentru casa

CEC a lansat o linie de creditare pentru cumpararea, construirea, modernizarea, consolidarea si repararea de locuinte. Valoarea creditului acordat persoanelor fizice reprezinta pina la 75% din valoarea evidentiata in documentele din care rezulta destinatia creditului. In cazul imprumuturilor pentru cumpararea sau construirea de locuinte, poate fi creditat si pretul terenului aferent locuintei. Durata maxima de creditare este de 25 ani, dar pentru modernizari sau reparatii se accepta 7 ani. In aceasta din urma categorie se incadreaza si creditele pentru constituirea avansului pentru cumpararea sau contruirea locuintelor prin ANL. In cazul imprumuturilor contractate pe o perioada de peste 15 ani, se poate acorda si o perioada de gratie de pina la 3 ani. Rata dobinzii este fluctuanta pe toata perioada de creditare. Clientul poate opta pentru achitarea datoriei in rate egale (rata de credit plus dobinda) sau pentru metoda de calcul a dobinzii la soldul ramas de achitat. Pentru obtinerea creditelor, solicitantul trebuie sa aiba cont curent deschis la CEC, sa faca dovada aportului propriu si a posibilitatii de rambursare a creditului si dobinzilor. Valoarea ratei totale lunare trebuie sa reprezinte cel mult 35% din veniturile nete ale clientului si sotului/sotiei acestuia. Aceeasi conditie trebuie indeplinita si de giranti, in cazul in care se solicita prezentarea acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.