Național

Cine are cele mai multe voturi dupa Basescu?

Ziarul de Vrancea
20 iul 2010 481 vizualizări
Videanu le da replica lui Cristian Preda si Monicai Macovei: Dupa Basescu, eu am cel mai mare numar de voturi in spate n Preda sustine ca afirmatia lui Videanu este de trei ori falsa

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a respins, ieri, criticile formulate de europarlamentaii Cristian Preda si Monica Macovei si a aratat ca, dupa presedintele Traian Basescu, el are "cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PDL". "Cind Cristi Preda si Monica Macovei vor duce o batalie electorala si vor avea voturi in partid..., va reamintesc, dupa presedintele Traian Basescu, eu am cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PDL", le-a spus Videanu. El a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat cum comenteaza criticile lui Cristian Preda si ale Monicai Macovei dintr-o emisiune televizata, in opinia carora Videanu "este mult umflat" si este unul dintre cei care a renuntat la o batalie electorala, respectiv la cursa pentru Primaria generala a Capitalei, pentru "a se ascunde" in partid si a obtine o functie de ministru. Imediat, Cristian Preda l-a contrazis pe Videanu. "Dorind sa raspunda reprosului pe care i l-am adresat - si anume detinerea unor importante pozitii in stat, ca si in PDL, in ciuda abandonului electoral din ultimii ani - Adriean Videanu s-a grabit sa se compare cu Traian Basescu si sa spuna ca, dupa seful statului, el are in spate cel mai mare numar de voturi dintre pedelisti. Afirmatia e de trei ori falsa", sustine europarlamentarul PDL. Cristian Preda isi argumenteaza pozitia apelind, in primul rind, la scorurile obtinute de democrat-liberali in scrutinele pentru Primaria Capitalei in 2005 si 2008. Astfel, potrivit lui Preda, Adriean Videanu a obtinut in competitia pentru Primaria Bucuresti din 2005 un numar de 231.147 de voturi, fiind devansat in cursa electorala din 2008 de catre candidatul PDL Vasile Blaga, care a obtinut mai multe voturi, respectiv 242.760. El apreciaza, totodata, ca sustinerea electorala pe care o mentioneaza Adriean Videanu dateaza din 2005 si ca, de atunci incoace, prim-vicepresedintele PDL nu a mai participat la nici un test electoral, fie el local sau parlamentar. Europarlamentarul PDL mai arata ca Adriean Videanu "pare sa priveasca doar in trecut", in timp ce "un partid nu traieste hranindu-se din istorie, cu atit mai mult atunci cind e la guvernare".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.