Național

The Independent o lauda pe Eleana Udrea

Ziarul de Vrancea
19 iul 2010 560 vizualizări
Tocurile inalte arata umanitatea care lipseste valului islamic"

Gestul ministrului roman Elena Udrea de a imparti pantofi cu toc femeilor din satul Saucesti, afectat de inundatii, este o promisiune de viitor mai bun, sustine jurnalista britanica Joan Smith, intr-un articol intitulat "Tocurile inalte arata umanitatea care lipseste valului islamic".


"Pina saptamina trecuta nici macar nu auzisem de Elena Udrea, dar acum as vrea sa o imbratisez", isi incepe articolul publicat in editia electronica a Independent on Sunday Joan Smith, care se descrie pe blogul sau, www.politicalblonde.com, drept o romanciera, eseista si militanta pentru drepturile omului, dar si o "pasionata colectionara de pantofi".

Explicind ca Udrea este ministru al Turismului in Romania, tara afectata de inundatii, si ca a mers in satul Saucesti cu 20 de tone de ajutoare, intre care si ciocolata si cutii de pantofi cu tocuri inalte, Smith afirma: "Sper sa gasesc pe cineva ca ea daca voi fi afectata vreodata de un dezastru natural". Ea sustine ca gestul ministrului arata "o intelege superioara a naturii umane". "Cind se intimpla lucruri ingrozitoare, oamenii isi pierd temporar perspectiva viitorului. O pereche de pantofi frumosi nu aminteste numai de o alta lume; ci este si o promisiune ca va veni un moment cind vei apartine din nou acelei lumi", explica aceasta. In schimb, problema principala cu valul islamic integral (burqa) este ca indiferent in ce parte a lumii este purtat, este inuman. In general, valul integral este purtat de femeile musulmane sarace. Acest obicei se pierde insa pe masura ce apare clasa de mijloc prospera, insa islamul politic este o incercare constienta de a opri acest proces. In tarile occidentale, femeile musulmane sustin ca au ales sa poarte valul islamic din proprie vointa. Acest lucru este adevarat in unele cazuri, sustine Smith, adaugind insa ca nu este convinsa ca acestea sint complet sincere in legatura cu motivele care stau in spatele acestei alegeri. "Acoperirea fetei nu este prescrisa de Islam", sustine ea, adaugind ca acest lucru este legat fie de obiceiurile tribale care dateaza dinaintea islamului, fie de cultele puritane, cum ar fi wahabismul. "Nu este nimic nou intre conflictul dintre puritanism si dorinta de a celebra corpul uman - acesta se regaseste pe tot parcursul istoriei - dar in cazul valului islamic integral ar trebui sa fie clar ca motivatia de a-l purta este aproape in intregime politica", argumenteaza ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739419 zile, 14 ore, 44 minute, 15 secunde
Aceasta ziarista este o mare cretina...Aceasta chestie pompos numita "Intelegerea superioara a naturii umane' e de fapt nesimtire si dispret fata de oameni a secaturii udrea si altor sobolani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.