Național

Parasiti de PSD, liberalii sint curtati de PDL

Ziarul de Vrancea
19 iul 2010 577 vizualizări
La numai citeva zile dupa ce PSD a anuntat ca vrea sa guverneze singur, fara PNL, voci din PDL cer formarea unei majoritati coerente a dreptei, impreuna cu liberalii

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma, intr-o postare pe blog, ca PNL si PDL ar putea forma impreuna o majoritate coerenta, apreciind insa ca liderul liberal Crin Antonescu gresete din vanitate si amnezie cind spune ca nu va guverna cu nici o fractiune a FSN. "Atunci cind spune ca nu va guverna cu nicio fractiune a FSN, Crin Antonescu comite doua erori. Prima e nascuta din pacatul vanitatii: seful PNL lasa sa se inteleaga ca PNL ar putea face o majoritate monocolora sau ca vreun partid ar mai tolera o guvernare ultra-minoritara precum in 2007-2008. Ce iluzie! A doua eroare e nascuta din amnezie: dl Antonescu uita ca PNL are in pintec fosta Alianta pentru Romania, un fragment desprins din PDSR, adica din aripa conservatoare a fostului FSN. ApR a intrat in PNL in 2001, dupa ce ratase proba alegerilor parlamentare din anul precedent", scrie Preda. El remarca faptul ca "amestecul de vanitate si amnezie nu se manifesta, de altfel, doar atunci cind e vorba despre solutii de guvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist". "E pacat ca lucrurile stau asa. Acest partid ar putea face impreuna cu PDL o majoritate coerenta", conchide europarlamentarul democrat-liberal.


Antonescu nu vrea la guvernare cu succesorii FSN


Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti, intrebat cum comenteaza pozitia PSD care doreste sa ajunga la guvernare dar fara PNL, ca si liberalii vor sa guverneze "fara tot felul de succesori ai FSN", mentionind ca social-democratii sint la fel de iresponsabili ca si Guvernul, pentru ca nu doresc sa dea o alternativa impreuna cu formatiunea liberala.

Preda si Antonescu au mai avut in cursul acestei saptamini schimburi de replici, dupa ce liderul PNL a afirmat ca este de acord cu suspendarea presedintelui Basescu oricind aceasta este necesara. Declaratia sa a fost interpretata de Cristian Preda drept o confirmare a intentiei PNL de a veni la guvernare. "Am vazut interpretari din zona PDL, mai odihnita, mai indepartata, mai putin confruntata cu ceea ce produce in Romania guvernarea acestui partid, anume ca PNL sau eu personal am dori foarte tare sa intram la guvernare", a replicat Crin Antonescu, adaugind ca e consecvent si ca PNL nu face guvern cu PDL. Al rindul sau, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, ieri, ca PDL a avut de mai multe ori initiativa de a construi cu PNL o formula de centru-dreapta si ca liberalii ar trebui sa aiba mai multa flexibilitate, iar democrat-liberalii "sa deschida portile" pentru o colaborare.


PNL: "Sa se gindeasca cum se vor pozitiona in opozitie"


Liberalul Mihai Voicu, purtatorul de cuvint al PNL, apreciaza ca eurodeputatul Cristian Preda nu trebuie sa se "roage" de PNL pentru a forma o majoritate cu PDL, ci, "mai degraba", ar trebui sa se gindeasca cum se vor pozitiona democrat-liberalii in opozitie, in viitorul mandat.. "Domnul Preda uita sau se face ca uita citeva reguli democratice elementare. In acest moment, avem practic un guvern majoritar al PDL, chiar daca mai are citiva aliati si acest guvern, in opinia majoritara a populatiei, deocamdata exprimata doar in sondaje de opinie, are o performanta proasta. In democratii, partidele care dau guverne cu performanta proasta trec in opozitie", a declarat Voicu. El sustine ca ApR a fost formata, este adevarat, initial, de un grup care a plecat de la PDSR, dar ea s-a constituit mai ales din oameni care nu facusera politica pina atunci.


Cristian Preda arunca o nada liberalilor


Urmeaza doua saptamini de canicula si furtuni

Valul de caldura de zilele trecute va fi urmat, in urmatoarele doua saptamini, de temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, pe timpul zilei. In timpul noptii, temperaturile nu vor scadea sub 15-18 grade si vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar si cu intensificari de vint si cantitati mari de precipitatii in timp foarte scurt, a anuntat, ieri, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. El a declarat ca ANM putea emite spre sfirsitul saptaminii chiar avertizari de canicula, in cazul in care temperaturile vor depasi in mod constant 36 de grade Celsius, si a explicat ca, in toata aceasta perioada, gradul de disconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate. In fiecare zi a saptaminii alte zone vor fi afectate de furtuni. Intensificarile de vint, de pina la 80-90 km/ora, si averse izolate, cu cantitati mari de apa, se vor inregistra miine dupa-amiaza in sud-est, miercuri in zonele din Est, iar joi in judetele din Muntenia si Oltenia. Vremea va continua sa se incalzeasca vineri si simbata, cind este de asteptat ca ANM sa emita atentionare de canicula, a mai spus Sandu.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.