Național

Eu stiam ca l-am impins pe acel copil, filmul ca l-am lovit cu pumnul a fost o grosolanie

Ziarul de Vrancea
24 dec 2009 717 vizualizări
Traian Basescu a relatat la B1TV momentele-cheie ale campaniei, dar s-a referit si la subiecte precum activitatea Guvernului Boc, revolutia din decembrie '89 sau relatia sa cu TVR

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va mai merge la televiziunea publica atita timp cit Alexandru Sassu este directorul acestei institutii, subliniind ca nu va pune restrictii televiziunii in participarea la actiunile Presedintiei. Basescu a apreciat ca in campania pentru Presedintie directorul TVR, Alexandru Sassu, a fost, "din pacate, extrem de incorect". "Aceasta televiziune n-a avut calitatea de televiziune publica pe timp de campanie si s-a pus la remorca televiziunilor private ale lui Vintu si Voiculescu. Este modul meu de a protesta", a declarat seful statului la B1 in primul interviu TV pe care il ofera dupa depunerea juramintului pentru un nou mandat la Cotroceni.


De ce a pariat seful statului pe Boc


Traian Basescu a aratat ca este constient ca ar fi cistigat ca imagine daca nu il desemna premier pe Boc, dar "ar fi fost o pierdere uriasa, pentru ca Boc este foarte cinstit, dedicat serviciului public, a dobindit experienta, este un om de echipa". Drept exemplu, seful statului spune ca vrea sa discute cu premierul despre o lege care sa impuna o limita a schimbarilor de functionari si de legislatie. "De la secretar general in jos sa nu mai poata fi atins nimeni. Nu merge sa aduc pe cineva pe o pozitie ca-i de la mine din guvern", a declarat presedintele. Basescu a avut si un sfat de dat ministrului Transporturilor: "As vrea sa nu-l mai vad pe Berceanu ca nu are bani si ca foloseste bani de la Uniunea Europeana."

El a explicat si "teoria" flacarii violete, despre care Viorel Hrebenciuc afirma ca ar fi un mod de hipnotizare a populatiei. "Ceea ce nu stie Hrebenciuc este ca violetul e culoarea anului. Am purtat aceste culori absolut intimplator primind hainele cadou de la o familie de prieteni", a explicat amuzat presedintele episodul cu "flacara violet".


"Trusturile de presa au cheltuit foarte mult ca sa schimonoseasca un om"


Vorbind despre subiectele pe care a fost atacat in alegeri, seful statului a spus ca nu vede ce poate sa fie rau daca presedintele si premierul lucreaza intr-un parteneriat. El a adaugat ca, daca nu cistiga alegerile, in Romania politicul devenea o perdea, iar marile decizii le luau grupurile de interese.

Traian Basescu s-a referit si la momentul prezentarii inregistrarii in care apare agresind un copil. "Trusturile de presa au cheltuit foarte mult ca sa schimonoseasca un om", a constatat Basescu. "Eu stiam ca l-am impins pe acel copil, dar filmul ca l-am lovit cu pumnul pe acel copil, care si ridea, a fost o grosolanie", a spus presedintele, adaugind: "Daca o faceau cu trei zile inainte de alegeri era mortal, nu aveam ce sa fac (expertize etc.)... S-au grabit."

In schimb, Basescu a precizat ca filmuletul cu Mircea Geoana despre care a vorbit inainte de finalul campaniei pentru Presedintie era o varianta mai larga a celui prezentat in mass-media, in care seful PSD ia 5.000 de euro pentru un loc eligibil in Parlament, dar ca nu el l-a facut public.


  • La revolutie, "Armata, daca a tras, nu a tras fara ordin"


  • In interventia televizata de la B1TV, Traian Basescu s-a referit si la revolutia din decembrie 1989, ca si la cei judecati ori condamnati deja pentru crimele de atunci. "Stiu ca exista o oarecare dezbatere ca, dupa alegeri, presedintele va gratia pe cei condamnati, gasiti responsabili de decizii care au dus la impuscarea unor oameni. Nu o sa fac acest lucru. Nu o sa-l fac pentru ca Armatei si inainte ii scria in Constitutie ca este a poporului, iar Armata trebuie sa stie ca un singur ordin nu trebuie executat niciodata: atunci cind primeste ordin sa traga in popor. Acest ordin nu se executa", a afirmat presedintele.



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.