Național

Basescu despre noua Lege a educatiei: elimina aspectul de afacere din învatamint

Ziarul de Vrancea
2 oct 2009 802 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a remarcat ieri, la o întilnire cu studentii si profesorii clujeni, ca noua Lege a educatiei va elimina aspectul de afacere din sistemul de învatamint.

"Cu certitudine noua Lege a educatiei va pune capat transformarii sistemului de educatie intr-o afacere, transformarii sistemului de educatie intr-un sistem care produce diplome, doctorate, masterate fara acoperire in crearea de competente. Sistemul de evaluare pe care il introduce noua lege il aseaza pe fiecare acolo unde este. Nu vor mai avea toate universitatile, nici macar cele acreditate, dreptul de a face masterate sau doctorate. Vor fi foarte multe universitati care vor avea dreptul sa licentieze, putine care vor putea organiza masterate si foarte putine care vor putea organiza doctorate. Acest lucru va restabili ordinea, ierarhia si credibilitatea in sistemul de educatie romanesc", a afirmat seful statului la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, in fata a zeci de profesori, cadre universitare si studenti. Seful statului a mai afirmat ca a observat la sistemul universitar romanesc un proces de degradare a loialitatii fata de locul de munca in conditiile in care mai multi profesori universitari predau la cinci, sase, sapte universiati. Totodata, Basescu a criticat si membri ai administratiei, fie locale fie centrale, care decid peste noapte sa devina cadre universitare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.