Național

Procurorii extind ancheta in cazul trenului deraiat de la Circea

Ziarul de Vrancea
23 sep 2009 579 vizualizări
Au fost facute perchezitii la locuinta principalului suspect, fara a se descoperi probe incriminatoare

Anchetatorii au facut o perchezitie la locuinta angajatului CFR suspectat in cazul accidentului feroviar produs in zona localitatii doljene Circea. Procurorii Curtii de Apel Craiova au afirmat ca a fost inceputa oficial urmarirea penala impotriva acestuia. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie, care a precizat ca Vlad Florin, unul dintre suspectii audiati in cazul trenului deraiat, a fost pus oficial sub acuzare, dar ca impotriva lui nu a fost luata nici o masura preventiva. Ieri dupa-amiaza, procurorii au efectuat o perchezitie la domiciliul acestuia. "Avem o perchezitie imobiliara la Cosoveni. Cercetarile in acest caz continua. Nu s-a dispus nicio masura in acest caz", a declarat procurorul Ionel Grigorie. In cursul dupa-amiezei de ieri, o echipa de politisti a mers la locuinta din Cosoveni a barbatului, aflata in vecinatatea localitatii Circea, interzicind, pentru o perioada, accesul in blocul unde locuieste suspectul. Vlad Florin a lucrat ca impiegat de miscare, fiind retrogradat in postul de acar si apoi de muncitor necalificat la o sectie din Caracal a Regionalei CFR Craiova si ar fi principalul suspect in cazul accidentului feroviar de la Circea. Surse din Parchet au precizat ca la domiciului lui Vlad Florin nu s-au gasit nici un fel de probe care sa-l incrimineze. Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat ca cercetarile s-au extins, dar ca nu poate face publice amanunte, pentru ca ar putea periclita cercetarile. Potrivit unor surse apropiate anchetei, patru persoane sint audiate in dosarul de la Craiova, dupa ce alte trei au fost audiate luni de procurori.

Sursele citate spun ca au fost prelevate probe de la locul accidentului, probe trimise la Institutul de Criminalistica. Pina in prezent, nu se poate preciza cu exactitate daca a fost vorba despre un act criminat, asa cum au spus oficialii din Ministerul Transporturilor, sau deraierea a avut loc din cauza starii proaste a sinei de tren. Locomotiva si opt vagoane ale unui tren de calatori au deraiat, in noaptea de duminica spre luni, la citeva minute de la plecarea din Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital in urma accidentului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.