Național

Boc isi pastreaza remanierea in mineca

Ziarul de Vrancea
21 sep 2009 631 vizualizări
Premierul spune ca nu este obligat sa consulte coalitia in legatura cu remanierea ministrului Educatiei, ci doar sa informeze

Premierul Emil Boc a declarat simbata ca nu trebuie sa consulte coalitia daca vrea sa remanieze un ministru, ci este obligat doar sa informeze. In contextul discutiei despre conditia pusa Ecaterinei Andronescu de a renunta la ordinul privind numirea directorilor, in caz contrar asteptind-o schimbarea din Guvern, Emil Boc a sustinut ca in cazul unei remanieri nu este obligat sa consulte coalitia, ci doar sa o informeze. "Protocolul ma obliga sa informez Coalitia in cazul in care este o asemenea decizie", a declarat Boc. "I-am spus (ministrului Educatiei, n.r.) sa nu puna in aplicare acest ordin. Eram in Italia, la Roma, si nu stiam despre ce e vorba. I-am spus, pina vin in tara, sa nu fie vreo discutie. Mi-a spus ca nu-l aplica. Cind am vazut despre ce scrie expresis verbis in acest ordin, mi-am dat seama ca tot ce am facut pina acum in planul reformei sistemului educational se duce de ripa prin aplicarea acestui ordin", a explicat premierul.


Geoana ii sugereaza lui Boc sa "umble" la Pogea, Blaga sau Videanu


Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis ieri premierului Emil Boc sa se ocupe de colegii sai care conduc ministerele economice, respectiv cele conduse de Gheorghe Pogea, Adriean Videanu si Vasile Blaga, pentru a combate eficient criza, si nu de Ecaterina Andronescu. "In loc sa vorbim despre dna Andronescu, spunind ca nu ne place un ordin al ministrului sau nu ne place culoarea politica a acelui ministru, ar fi poate mai util pentru noi toti sa ne uitam la neimplinirile modului in care politica economica a actualului Guvern a functionat. Basescu si Boc ar trebui sa se uite la proprii colegi care se ocupa de ministerele economice: Pogea, Videanu, Blaga. Deci, daca este undeva de umblat, si recomandarea mea este sa se uite mai atent primul ministru, este la proprii colegi si sa vada daca nu cumva acolo sint adevaratele probleme", a declarat Geoana, la Tirgoviste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.