Național

Cozminca torpileaza PSD in locul lui Basescu

Ziarul de Vrancea
21 sep 2009 727 vizualizări
Fostul presedinte Executiv al PSD a anuntat ca se autosuspenda din PSD n Cozminca ii acuza pe actualii lideri ca au privatizat partidul si ca il sacrifica pentru satisfacerea intereselor personale, dar si ale celor apropiati: soacre, amante, interlopi, mafioti

Inaintea implicarii in campania lui Sorin Oprescu, Octav Cozminca incearca sa-i atraga pe nemultumitii din PSD. Intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor si simpatizantilor PSD, fostul presedinte Executiv al PSD intre 2002-2005 scrie ca "PSD nu mai este un partid de stinga sau chiar de centru-stinga, asa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD". Motivele pentru care fostul senator sustine ca PSD nu mai este de stinga sint urmatoarele: "Unii lideri actuali ai PSD, de la centru si judete, au comportament de dreapta, dobindind, impreuna cu familiile si prietenii lor - pe cai stiute de ei - averi imense, derulind afaceri dubioase, de regula, pe seama banului public", "decizia profund gresita a conducerii PSD, a actualului lider al partidului, de a se alia la guvernare cu PDL". "Explicatiile date de unii lideri ai PSD, legate de apararea interesului national si asa-zisa stabilitate politica, sint simple justificari, adevarata motivare fiind dorinta unor indivizi de a parveni in functii de demnitari - ministri, secretari de stat, prefecti, sefi la diverse institutii etc. Unii lideri ai PSD au actionat in nume personal sau a unor grupuri pentru a participa la impartirea «malaiului», a «cascavalului», de a-si instala familiile si clientela politica in diverse functii, urmarind imbogatirea imediata", scrie Cozminca.


"Partidul este condus de clanuri"


"PSD este condus, in momentul de fata, de diverse grupuri de interese, clanuri sau gasti, care au hotarit si hotarasc soarta partidului, in numele unei asa-zise democratizari a partidului. Apreciez ca directia aleasa de PSD este profund gresita, bazindu-se numai pe satisfacerea intereselor personale ale unor grupuri, ale unor baroni locali, care promoveaza o politica de stat in stat", se mai arata in scrisoarea deschisa a fostului senator. "Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivata si temeinica. Nu parasesc partidul si membrii sai adevarati, dar nu am nimic in comun cu indivizi care au tradat, care au privatizat partidul, care sint avizi de putere, care sint aventurieri politici si care sacrifica PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar si ale celor apropiati: sotii, soti, copii, soacre, amante, interlopi, mafioti etc", mai scrie Cozminca.


"Geoana nu este un lider respectat"

Fostul presedinte Executiv al PSD spune ca Geoana nu este recunoscut ca presedinte al partidului in multe structuri din tara. "PSD nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut si respectat in multe structuri de partid din judete, municipii, orase si comune. Actualul lider al PSD a jucat la doua capete, in special la Congresul din aprilie 2005, impreuna cu alti complici, de fapt oameni care au tradat partidul, precum si colegii care l-au sprijinit ani de zile pentru a obtine - meritat sau nu - diverse functii in partid, in guvern sau in diplomatie. Respectul acestui asa-zis lider a fost zero fata de partid, fata de colegii sai adevarati, inclusiv fata de fondatorul partidului", mai acuza Cozminca. Social-democratul critica decizia lui Mircea Geoana de a indeparta de la conducerea filialelor oameni doar pentru ca nu ii sint pe plac din: Bistrita-Nasaud, Alba, Botosani, Timis, Hunedoara, Prahova, Cluj, Olt, Dolj, Iasi, Neamt, Giurgiu s.a.

La final, Cozminca avertizeaza ca ar putea face un nou partid politic. "In situatia in care PSD nu va redeveni, in scurt timp, prima forta politica din Romania, voi initia demersurile necesare si legale pentru constituirea Aliantei nationale a fortelor democratice de stinga. (....)", arata fostul senator.


Iliescu: Cozminca ii "intinde covorul" lui Basescu


Ion Iliescu crede ca gestul lui Octav Cozminca de a ataca "global" formatiunea "intinde covorul" pentru Traian Basescu, si ca ,daca acesta ar accepta sa devina seful de campanie al lui Sorin Oprescu, "lucrurile devin cu atit mai grave". "Mi se pare total nepotrivit momentul ales de dl. Cozminca, inceputul campaniei prezidentiale. Aceste atacuri nedrepte la adresa PSD e un fel de a-i intinde covorul lui Traian Basescu. Nu stiu daca avea aceasta intentie, banuiesc ca nu, dar obiectiv, asta face", a comentat Iliescu scrisoarea lui Cozminca.


Geoana: "Pacat ca au trecut cinci ani pina sa spuna aceste lucruri"


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Octav Cozminca are libertatea de a declara ce vrea, dar ca este pacat ca acesta spune acele lucruri despre PSD dupa cinci ani, de cind crede fostul senator PSD ca au inceput problemele in partid. "Este libertate de expresie in Romania. Pacat ca trebuie sa treaca cinci ani de zile (de la congresul in care Geoana a devenit presedintele PSD, n.r) sa poti sa spui asa ceva. Ar fi fost mai firesc sa spuna din interiorul partidului. Daca doreste sa spuna din exteriorul partidului, fiecare este liber sa faca ce doreste in aceasta tara", a comentat Geoana scrisoarea lui Octav Cozminca.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739419 zile, 2 ore, 18 minute, 27 secunde
Cozmanca alaturi de Miron Mitrea este unul dintre cei mai mari strategi si coordonatori pe care i-a avut PSD-ul vreodata. Cu Cozmanca PSD-ul pierde pe unul dintre aparatorii partii sociale a citeste integral
, acum 739419 zile, 2 ore, 18 minute, 27 secunde
Cu intrarea lui Oprescu in lupta se pare ca vom avea trei candidati pentru locul 2 , fiecare cotat in sondaje cu aproximativ 15%. Parerea mea este ca cel mai periculos pentru Traina Basescu este citeste integral
, acum 739419 zile, 2 ore, 18 minute, 27 secunde
Si Basescu cam cat va lua? ah? Ia zi ma disperatule, cam 60-70% asa-i? si restul cam cate 10-15%. oricat de PD-List ai fi sincer iti spun ca la cat rau faceti prin institutiile pe care le conduceti si citeste integral
, acum 739419 zile, 2 ore, 18 minute, 27 secunde
Basescu va lua intre 33 si 38%.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.