Național

Jaf ca-n filme asupra unui transport de bani

Ziarul de Vrancea
16 sep 2009 609 vizualizări
Sase indivizi imbracati precum politistii de la Interventii Rapide au pradat o autospeciala in care se aflau 280.000 de lei n atacatorii organizasera un baraj rutier, folosindu-se de trei autoturisme furate

Politistii maramureseni iau in calcul si varianta unei complicitati a firmei de transport in cazul jafului masinii blindate din Pasul Gutai. Anchetatorii au refacut, pe baza declaratiilor martorilor, filmul unuia dintre cele mai spectaculoase furturi din ultimii ani in Romania. "Indivizi mascati care simulau efectuarea unui control rutier au oprit pe DN 18 mai multe autoturisme. Din informatiile pe care le detinem este vorba despre sase indivizi care purtau uniforme kaki si veste reflectorizante. O autospeciala care apartine unei societati de transport valori a oprit si ea. Sub amenintarea unui pistol mitraliera, atacatorii au imobilizat si dezarmat insotitorii, dupa care unul dintre suspecti a urcat la volan si a condus masina pe un drum laturalnic, la citeva sute de metri de drumul national. Apoi au luat banii din autospeciala si i-au incuiat in compartimentul tezaur pe cei trei angajati ai firmei si au parasit zona cu un autoturism de teren", au relatat reprezentantii IPJ povestea jafului.

Aceiasi oficiali spun ca cei trei angajati ai societatii de transport valori vor fi cercetati penal pentru neglijenta in serviciu. Celor trei li se imputa faptul ca au coborit din masina atunci cind atacatorii au simulat un control rutier. Un alt element care duce la suspiciuni este faptul ca masina nu era insotita pe traseu de o masina de interventie. Politistii cred ca totul se invirte in jurul asigurarii. Potrivit unor surse apropiate anchetei, societatea ar avea o asigurare de pina la 8 milioane de euro in caz de jaf si practic ar fi renuntat la escortarea masinilor a caror valoare transportata era mai mica de aceasta suma.

Trei autoturisme folosite de autorii jafului armat din Pasul Gutai au fost gasite ieri de politisti, verificarile aratind ca masinile au fost furate. Cautarile au continuat pe tot parcursul zilei de ieri, in zona fiind trimis si un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor.

In autospeciala se aflau, ambalati in saci, aproximativ 280 de mii de lei. în masina blindata, politistii au mai gasit si recuperat doar 40 de mii de lei, ceea ce inseamna ca hotii au fugit cu aproximativ 240 de mii de lei. Suma urma sa ajunga la oficii postale din zona Maramuresului. Reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana au confirmat ieri ca o mare parte din banii furati erau destinati platii unor pensii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.