Național

Nu negociati cu PSD

Ziarul de Vrancea
25 iul 2005 608 vizualizări
"Daca exista oameni politici in Alianta D.A. care se gindesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD, mai bine formatiunile aflate acum la putere se retrag de la guvernare", este afirmatia lui Traian Basescu. PSD neaga ca ar negocia in secret cu PNL, iar PD propune un guvern minoritar al Aliantei D.A., decit o coabitare cu PSD.

In mod surprinzator, vineri, presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca exista oameni politici in Alianta D.A. care se gindesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD, mai bine formatiunile aflate acum la putere se retrag de la guvernare. Seful statului a precizat ca nu-l intereseaza decit stabilitatea, "politica generata de o guvernare care sa nu faca compromisuri". "Daca exista in Alianta oameni politici care gindesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD, mai bine plecam de la guvernare. Spunem poporului ca n-am putut", a afirmat Traian Basescu. Afirmatiile presedintelui ar fi ramas simple opinii menite sa dea o linie strategica Aliantei, mai ales ca nimeni din PNL sI PD nua reactionat, daca nu ar fi produs reactii tocmai din partea PSD. Purtatorul de cuvint al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a negat, ieri, ca formatiunea din care face parte ar purta negocieri secrete cu PNL. "Nu exista nimic de acesta natura", a raspuns el la intrebarea daca PSD ar negocia in secret cu partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, refuzind sa comenteze afirmatiile presedintelui Traian Basescu. Mentionind ca nu se poate pronunta daca este oportuna inlocuirea lui Tariceanu cu Theodor Stolojan, Cristian Diaconescu a lasat, totusi, sa se inteleaga ca in PNL nu este momentul inlocuirii lui Tariceanu. "Este treaba dinsilor, dar trebuie sa se concentreze acum, totusi, pe depasirea crizei politice si pe rezolvarea crizei din tara", a precizat senatorul PSD. In opinia lui Diaconescu, aceasta este "prima si cea mai importanta prioritate" in acest moment. Aceleasi argumente au fost aduse de senatorul social-democrat si pentru a explica neintroducerea de catre PSD a unei motiuni de cenzura in urma asumarii raspunderii Guvernului in Parlament pentru declaratia politica privind integrarea in UE si reconstructia tarii dupa inundatii.


La cine se refera Basescu?

Fara indoiala, Basescu face referire la atitudinea de non-combat a PSD la angajarea raspunderii lui Calin Popescu Tariceanu. Faptul ca Opozitia nu a initiat nici o motiune de cezura la adresa Guvernului a intetit speculatiile privind unele intelegeri intre PNL si PSD pentru a nu se declansa alegeri anticipate, situatie care nu convine acestor partide, dar este constant afirmata de presedintele Traian Basescu si de catre PD. Mai explicit in declaratiie este presedintele PD, Emil Boc. El a spus, ieri, ca PD va propune un guvern minoritar al Aliantei D.A. sau va prefera un guvern minoritar al Aliantei D.A. decit o coabitare, la infinit, cu PSD la guvernare. "Cind vorbesc de coabitare, ma refer la mentinerea PSD la conducerile celor doua Camere ale Parlamentului si mentinerea PSD in structurile serviciilor deconcentrate ale ministerelor, care blocheaza, practic, procesul de reforma si integrarea in Uniunea Europeana. Cei care au urechi sa auda", a afirmat Emil Boc. El a sustinut ca nu doreste repetarea momentului guvernarii CDR din perioada 1996-2000. "Nu dorim sa constatam la final de mandat ca nu am putut pune in practica programul de guvernare din cauza PSD", a spus presedintele PD. Potrivit lui Boc, indiferent de dezbaterile care au loc in Alianta D.A. si "indiferent de persoanele care o conduc", aceasta va ramine unita si va actiona pentru punerea in practica a programului de guvernare. "Alianta D.A. va ramine unita, indiferent de persoanele care conduc la un moment dat aceasta alianta, pentru ca proiectul politic al Aliantei este cel mai reusit de dupa 1989", a afirmat liderul PD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.