Național

Gheorghe Ciuhandru: Ma intriga calitatea actului de justitie!

Sebastian Oancea
4 iul 2005 715 vizualizări
Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, prezent simbata la Focsani, a declarat ca Marian Oprisan i-a refuzat sistematic solicitarile facute personal pentru acordarea unui sediu de filiala partidului.



Gheorghe Ciuhandu, presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, a fost prezent la Forumul Regional Crestin Democrat care a avut loc la Focsani. La intilnire au participat, pe linga liderii PPCD Vrancea, in frunte cu Nicu Tanase si Lilian Ilie, cite trei reprezentanti din cele 6 organizatii judetene PPCD din regiunea de sud - est a Romaniei. Intilnirea de simbata l-a avut ca invitat, printre alti membri marcanti ai PPCD, pe Serban Bubenek, prim vicepresedintele partidului. Gheorghe Ciuhandu a vorbit despre culoarul popular in care PPCD se regaseste deja si pe care alte partide incearca sa se inscrie, despre respingerea ideii alegerilor anticipate, despre angajamentul pe care Romania si l-a luat in drumul spre Uniunea Europeana. In plan local, Gheorghe Ciuhandu a spus ca este multumit de activitatea organizatiei judeteane, despre viitoarele alegeri in toate filialele, implicit in cea vrinceana, dar si despre incercarile repetate ale conducerii la virf a partidului pentru a obtine un sediu mai acatarii pentru organizatia PPCD Vrancea (fosta PNTCD Vrancea), incercari esuate datorita lipsei de receptivitate a presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan. "Personal, l-am sunat pe domnul Oprisan ca sa-l rog sa acorde un sediu pentru filiala Vrancea, dar, din pacate, acesta nu a raspuns solicitarilor noastre", a spus Gheorghe Ciuhandu. Taranistii vrinceni si-au desfasurat mult timp activitatea in cladirea dezafectata a fostei Prefecturi, printre cadavre de animale comunitare pentru ca repetatele solicitari de a primi un sediu pentru filiala lor s-au lovit de refuzul categoric al presedintelui institutiei care gestioneaza majoritatea sediilor publice vrincene - Marian Oprisan. Reamintim ca fostii taranisti au fost evacuati in urma cu citiva ani din sediul istoric de pe strada Republicii, cladirea fiind transformata in biblioteca.


"Dreptul la libera exprimare trebuie respectat"

Presedintele PPCD si primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu a denuntat la Focsani si calitatea actului de justitie in Romania. Intrebat ce parere are despre faptul ca in Vrancea anului 2005, in momentele in care Romania se pregateste sa acceada la structurile europene, jurnalistii sint condamnati penal pentru ca scriu despre coruptie, liderul PPCD s-a declarat intrigat: "Mi se pare curios pentru ca, dupa cum bine stiti, capitolul "Justitie" este unul dintre capitolele foarte sensibile care privesc aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si nu stiu daca astfel de procese impotriva jurnalistilor si condamnarile ca atare sint cele mai bune solutii. Nu cunosc exact circumstantele in care s-au produs sentintele judecatoresti, cred insa ca dreptul la libera exprimare trebuie respectat, bineinteles, in masura in care exprimarile nu contravin uzantelor bunului simt sau folosesc expresii descalificante, dar poti sa-ti manifesti opinii diferite si nu vad de ce trebuie sa fii dat in judecata pentru asta". Gheorghe Ciugadru este de parere ca instantele trebuie sa faca o evaluare corecta si obiectiva, ferita de orice interferenta a politicului. "Pe mine ma intriga mai mult calitatea actului de justitie", a mai spus primarul Timisoarei. Gheorghe Ciuhandru spune ca nu si-a pus niciodata problema sa dea jurnalistii in judecata . "Si eu am oameni care scriu vrute si nevrute despre mine, dar eu sint cu constiinta curata. Din punctul meu de vedere, n-am conravenit - ca primar - legislatiei tarii, asa ca cei care scriu pot sa scrie, insa eu n-am recurs la asemenea procese din doua motive: daca asta e parerea omului n-are decit sa si-o manifeste, pe de alta parte nici n-am timp sa ma duc prin tribunale".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.