Național

Banii inapoi!

Ziarul de Vrancea
1 iul 2005 599 vizualizări
Administratia CFR da in judecata sindicatele pentru daunele produse de greva

Administratia cailor ferate va da in judecata sindicatele feroviare a caror greva a fost declarata ilegala, pentru a recupera pagubele pe care societatile feroviare le-au suferit din cauza opririi lucrului, afirma ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.


Mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR isi reiau activitatea, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, ca protestul feroviarilor, aflati in cea de-a 23 zi de greva generala, este ilegal, intrucit sentinta instantei este definitiva si irevocabila. Ministrul Dobre a declarat, ieri, ca administratia va aplica legislatia referitoare la astfel de situatii si, pentru a recupera pagubele, va declansa o actiune in justitie impotriva sindicatelor care au intrat in greva generala in 8 iunie. "Este dreptul administratiei de a cere in justitie despagubiri, dar greva este ilegala incepind de azi, caci nici o decizie a instantei nu este retroactiva", a declarat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Mecanicilor de Locomotiva. Potrivit liderului sindical, greva este ilegala din momentul in care instanta - in cazul de fata Curtea de Apel Bucuresti - a hotarit acest lucru, astfel ca nu se pot cere despagubiri pentru zilele anterioare. "Noi avem o decizie din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti, care ne-a permis sa continuam greva pentru ca a considerat-o legala", sustine el. Nu este pentru prima data cind administratia cailor ferate recurge la instanta pentru a recupera pierderile provocate de o greva generala. In cazul de fata, pagubele produse de greva feroviarilor au fost estimate, la un moment dat, la 30-40 de miliarde de lei pe zi. In primele 14 zile de greva, protestul a provocat societatilor CFR Calatori si CFR Marfa pierderi insumate de aproximativ 300 de miliarde de lei (zece milioane de dolari), potrivit reprezentantilor celor doua companii. CFR Calatori a inregistrat pierderi de circa o suta de miliarde de lei (sase miliarde de lei in fiecare zi lucratoare si zece miliarde lei in fiecare zi de week-end). CFR Marfa a consemnat pierderi de aproape 200 de miliarde de lei, ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale asumate pentru transportul ingrasamintelor chimice, lemnului, produselor petroliere si cimentului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.