Național

Ohanesian: Trebuie verificata legatura dintre doctorul Yassim si presedintele Basescu

Ziarul de Vrancea
1 iul 2005 665 vizualizări
Ovidiu Ohanesian a fost invitat, marti seara, la emisiunea "Miezul problemei", moderata de Madalin Ionescu.

Ovidiu Ohanesian a fost invitat, marti seara, la emisiunea "Miezul problemei", moderata de Madalin Ionescu. Cel mai important element care razbate din spusele lui Ovidiu Ohanesian, reluat si de editia on-line a ziarului "Gardianul", este acela ca isi doreste o intrevedere cu presedintele Traian Basescu pentru a face "schimb de informatii" asupra rapirii din Irak si a implicatiilor acesteia pentru Romania. "Ar trebui sa avem o intrevedere si sa lamurim anumite aspecte... anumite lucruri. Mai ales acum cind mi-au parvenit multe informatii. Poate ar trebui sa fim sinceri unul cu altul... mai intii". Ohanesian il considera un personaj interesant si pe doctorul Mohamed Yassim. Fostul ostatic spune: "Eventuala legatura dintre doctorul Yassim si presedinte ramine sa o studiati. Trebuie sa studiati in primul rind trecutul tuturor celor implicati in aceste evenimente ca sa intelegeti ce s-a intimplat cu adevarat. Inclusiv noi, ziaristii, trebuie sa fim luati si purecati", a declarat jurnalistul de la Romania libera. Ovidiu spune ca are din ce in ce mai mult impresia ca Omar Hayssam si Mohamad Munaf au fost simple unelte. Ohanesian a oferit totodata si detalii despre locul in care au fost retinuti. Cea de-a doua locatie, beciul poreclit "Depozitul de ostatici", este un loc foarte bizar. Ohanesian spune ca intre casa unde au fost tinuti primele patru zile si beci este o distanta mica, parcursa in doar 30 de minute cu masina. Ohanesian a apreciat ca a doua locatie putea fi si o inchisoare. "Nu era activa, dar putea fi o inchisoare ramasa de la regimul trecut, in mod sigur, pentru ca procedurile semanau cu cele dintr-o inchisoare."


Marie Jeanne Ion: "Ovidiu avea catuse la miini"

Marie Jeanne descrie in editia online a "Jurnalului National atmosfera de la interviuri. "Esti maritata? Ce cauti in Irak? Esti in relatii bune cu parintii tai? Ce studii ai? Cite limbi straine vorbesti?", acestea erau citeva din intrebari, intr-o camera la etaj. Intrebarile erau pese de seful, Hagi si le traducea Munaf. "«Raspunde repede la intrebari. Trebuie sa spui adevarul, altfel ma bat si ma pun pe mine la curent.» Adica sa-l curenteze - o metoda de tortura practicata pe vremea lui Saddam, in temnitele lui", spune Marie Jeanne, care adauga ca mai erau si alte persoane la intyerviu, dar nu putea sa le vada, avind ochii acoperiti. "Ovidiu avea catuse pe miini, continua jurnalista. Nu suporta caldura si nu putea minca mai nimic. Sorin era speriat, dormea foarte mult. Mie imi era foarte rau." "Si inca ceva – nu mai eram oameni, eram numere... Noile noastre nume erau, acolo, jos, 8, 11, 3 si 99. Jurnalista de la Prima TV a relatat si un interviu in care seful Hagi s-a purtat foarte politicios si generos cu ea (i-a dat chipsuri), parind multumit de negocierile pe care le avea cu ambasada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.