Național

Rafuiala la cutite in presa

Ziarul de Vrancea
28 iun 2005 662 vizualizări
"Cotidianul" il acuza pe seful Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu,"ca se razbuna pe Evenimentul Zilei". "Cotidianul" pune in discutie deontologia sefului CRP, pe care il acuza cu probe ca a facut jocurile lui Adrian Nastase in campania electorala.

Scandalul provocat de articolul aparut in "Evenimentul Zilei", conform caruia ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar fi baut fara masura la o intrunire cu avocatii continua. Ieri, Clubul Roman de Presa constata ca ziarul a recidivat, acuzind "Realitatea TV" si "Ziua" ca s-au coalizat impotriva sa.

Atitudinea vehementa a CRP ridica o serie intrebari. Este pentru prima data in istoria sa cind CRP a intreprins un asemenea demers, cu toate ca articolul EVZ, desi tendentios si insuficient documentat, nu e nici pe departe cel mai murdar din presa romana. De altfel, in cadrul discutiilor, mai multi dintre membrii Consiliului de Onoare au reprosat conducerii EVZ faptul ca ziarul a scris, in diverse conjuncturi, articole ce le erau nefavorabile. "Consiliul de Onoare al Clubului Roman de presa considera ca in data de 22 iunie 2005 cotidianul Evenimentul Zilei a comis o grava abatere de la deontologia jurnalismului, pe care CRP o condamna cu fermitate.\'\' Membrii clubului roman de presa sustin ca "jurnalistii de la Evenimentul Zilei au realizat, prin texte si fotografii, incepind cu pagina intii a ziarului, o adevarata operatiune de discreditare a ministrului Monica Macovei", sustine CRP.


Atacuri la adresa CRP

In editia de ieri, "Cotidianul" lanseaza un atac dur impotriva presedintelui Clubului Roman de Presa, Crisitian Tudor Popescu, pe care il acuza cu probe ca a cenzurat "putin" pentru Adrian Nastase in timpul campaniei electorale de aul trecut. Potrivit materialelor publicate de "Cotidinaul", Popescu s-a ingrijit sa decupeze dintr-un text ce urma sa apara in ziarul „Adevarul" toate referintele ce-l priveau, intr-un context deloc favorabil, pe Adrian Nastase, vaduvindu-si cititorii de explicatia unei privatizari suspecte. Era, de fapt, un exemplu clasic de privatizare cu dedicatie: trei institutii publice conduse de lideri PSD - Universitatea de Agronomie din Iasi, Consiliul Judetean Ialomita si Agentia Domeniilor Statului - au renuntat la propriile interese pe care le aveau in respectiva societate, pentru ca aceasta sa intre in proprietatea lui Marin Bucur, consateanul lui Adrian Nastase din Tartasesti, personaj care, in perioada guvernarii trecute, a primit numeroase „indulgente" guvernamentale, printre care Casa Capsa si citeva domenii de vinatoare.


Popescu si Hrebenciuc, o ecuatie inca nelamurita

Totodata, intr-un editorial intitulat "Clanul Roman de Presa", Ioan T. Morar denunta pe cei care fac parte din consiliul de onoare al CRP care acum judeca "Evenimentul zilei": "fosti pupincuristi ceausisti si actuali tertuitori de publicitate de la stat.": Horica Alexandrescu, Lucian Avramescu, Mihai Tatulici sau Dragos Seuleanu, vajnici consiglieri pe linie de onoare. Ioan T. Morar apreciaza ca "Evenimentul zilei" este acum pus la zid pentru ca "incalcat legea tacerii si a scris despre legaturile dintre Taher si Hrebenciuc cu Tinu si Popescu."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.