Național

La Adjud s-au majorat tarifele la apa

Ziarul de Vrancea
27 iun 2005 1031 vizualizări
Incepind cu data de 1 iulie, adjudenii vor plati mai mult pentru serviciile publice de gospodarie comunala prestate sau furnizate de S.C. Urbis S.A. Adjud.

Incepind cu data de 1 iulie, adjudenii vor plati mai mult pentru serviciile publice de gospodarie comunala prestate sau furnizate de S.C. Urbis S.A. Adjud. In ultima sedinta de Consiliu Local au fost aprobate noile tarife pentru apa potabila, canalizare si salubrizare. Astfel, adjudenii vor plati pentru apa circa 3.000 de lei in plus, pretul aprobat fiind de 14.210 lei/mc fata de 11.692 de lei/mc cit se practica in prezent. In ceea ce priveste canalizarea, aici cresterea este de aproximativ 300 de lei, ajungind de la 3.119 lei/mc la 3.498 de lei/mc. In ceea ce priveste taxele si tarifele practicate de S.C. Urbis S.A. pentru serviciile publice de salubrizare, acestea sint diferentiate in functie de utilizator. Astfel, colectarea si transportul deseurilor pentru populatie costa 25.000 lei/mc, inregistrind o crestere de 5.500 de lei, iar pentru agentii economici si institutiile publice 312.000 lei/mc, cu o crestere de 62.000 de lei. Taxa de rampa s-a dublat, ajungind la valoarea de 200.000 de lei. In ceea ce priveste chiria containerelor, aceasta va fi de 150.000 de lei fata de 80.000 de lei in prezent, existind si o taxa de dislocare transport in valoare de 25.000 de lei/km. Trebuie mentionat faptul ca la aceste taxe si tarife se adauga si cota de 19% reprezentind T.V.A.



Puncte termice, garaje si boxe inchiriate patronilor


u Primaria Adjud vinde si zeci de locuri de casa u pentru a rezolva problema locuintelor pentru tineri, 15 loturi de teren vor fi atribuite in folosinta pentru 100 de ani tinerilor in vederea construrii de locuinte


Punctul termic nr. 7 din Adjud va fi concesionat prin licitatie publica pentru o perioada de 25 de ani, valoarea minima a concesiunii fiind de circa 460 de milioane de lei. Hotarirea privind aprobarea concesionarii respectivului spatiu, situat pe strada Siret f.n., a fost luata in scopul prevenirii degradarii si uzurii acestuia, tinindu-se cont de faptul ca CT7 nu mai are consumatori, iar de la bugetul local nu pot fi alocate fonduri pentru reparatii si modernizari. Pe de alta parte, s-au avut in vedere si solicitarile unor agenti economici locali de a folosi acest gen de cladiri pentru a-si extinde activitatea de productie sau prestari servicii. Consilierii adjudeni au aprobat si concesionarea sau vinzarea unei serii de terenuri si spatii din municipiu si din Adjudul Vechi. Astfel, a fost votat un proiect privind vinzarea unor spatii concesionate in suprafata totala de 3.280 mp, pe care au fost edificate 150 de garaje si 19 boxe , toate acestea situate in diferite zone ale Adjudului. De asemenea, a fost aprobata vinzarea terenurilor concesionate prin licitatie publica pentru constuirea de locuinte in cartierul Adjud Nord. Acestea insumeaza 71.740 mp, cuprinzind 233 de loturi. Pretul de vinzare este de 7,76 euro/mp, la cumpararea lor avind dreptul sa participle toate persoanele care au incheiat pina la data hotaririi contracte de concesiune pentru construirea de locuinte pe respectivele terenuri. Consiliul local a emis o hotarire si in ceea ce priveste vinzarea unor terenuri concesionate prin licitatie publica pentru construirea unor spatii comerciale, de productie sau prestari servicii. Este vorba despre o suprafata de teren de 3.778 mp in zona cartierului Adjud Nord, 2.340 mp pe strada Copacesti, 450 mp pe strada Horea, doua terenuri de 508 mp si 140 mp, ambele situate pe strada Trandafirilor, 1.454 mp pe strada Republicii si 34 mp in zona strazii Nicolae Balcescu. In plus, a fost aprobata vinzarea prin licitatie publica a spatiilor comerciale cu suprafata utila totala de 49 mp situate la parterul blocului 101, pretul de vinzare fiind de 9.040.000 lei/mp pentru cladiri si 378.750 lei/mp teren. In vederea rezolvarii cererilor de locuinte si terenuri pentru construirea de case de catre tinerii pina in 35 de ani din Adjudul Vechi, a fost aprobata concesionarea fara licitatie publica a 12 loturi de teren situate in Adjudul Vechi, in zona drumului spre Siscani, pe partea dreapta. De asemenea, tot pentru a rezolva problema locuintelor pentru tineri, 15 loturi de teren vor fi atribuite in folosinta pentru 100 de ani tinerilor cu virsta de pina la 35 de ani in vederea construrii de locuinte. Terenurile sint situate in strada Morii. Pentru aceste terenuri atribuirea se va face in ordinea solicitarilor pe baza unor criterii care vizeaza numarul membrilor familiei, nivelul veniturilor, comportamentul civic, prioritate avind actualii chiriasi ai blocului 12 din strada 1 Mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.