Național

Democratii vrinceni vor sa se schimbe in populari

Sebastian Oancea
24 iun 2005 640 vizualizări
Perspectiva reorientarii doctrinare a PD, din partid de stinga in partid de centru dreapta este vazuta ca un lucru esential si de catre democratii vrinceni


Jan Vraciu


Democratii si-au anuntat reorientarea doctrinara de la stinga spre dreapta. Unul dintre "artizanii" acestei initiative este chiar presedintele interimar al PD, Emil Boc, care simbata aceasta va da comanda, in mod oficial, "la dreapta-mprejur". In totala unanimitate cu "pohta ce-a pohtit" posibil viitorul presedinte plin al PD, democratii vrinceni sustin initiativa de reorientare doctrinara catre centru - dreapta. Miine, 63 de democrati vrinceni vor pleca la Bucuresti, pentru a-si vota presedintele care-i intoarce cu fata spre doctrina populara.


Presedintele PD Vrancea, senatorul Jan Vraciu, spune ca odata facuta schimbarea, se vor crea premisele pentru ca Romania, care bate la portile Europei si a Partidului Popular European, sa adere la Uniunea Europeana cu un partid de centru - dreapta puternic, cum va fi PD - ul schimbat la fata. "Este un subiect de dezbatere despre care putem vorbi la modul foarte serios abia simbata, la Conventia Democrata. Reorientarea doctrinara este benefica pentru PD din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi acela ca pastrarea doctrinei social democrate a partidului ar fi insemnat o coabitare cu PSD, implicit presiuni extrem de mari pe care le-ar fi exercitat Internationala Socialista in acest scop. Pe de alta parte, orientarea populara ofera mai multe perspective, mai ales ca Partidul Popular European sa aiba un corespondent puternic, semnificativ, in Romania, lucru care ar insemna o integrare mai usoara a tarii noastre in Comunitatea Europeana", este de parere senatorul Jan Vraciu. Unul dintre liderii in plan local ai PD, vicepresedintele PD Gabriel Corneanu, crede ca schimbarea doctrinara se impunea de mai mult timp, dar ca nici acum nu este tirziu. "Reorientarea doctrinara a partidului se impunea de mai mult timp, dar nu e tirziu nici acum. Mai ales avind in vedere ca PSD este si el un partid social democrat, iar doua formatiuni politice de aceeasi orientare - social democrata, n-au ce sa caute la ora actuala pe scena politica romaneasca. PD trebuia sa-si gaseasca alta orientare doctrinara, acolo unde mai este inca loc, anume catre polul popular european, cel putin din perspectiva aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana. Cred ca nimerita o orientare spre centru dreapta, probabil ca vom avea sprijin la aderarea in Internationala Populara", ne-a declarat Gabriel Corneanu. Chiar si prefectul Ion Oprea, inca vicepresedinte al PD Vrancea, vede cu ochi buni reorientarea doctrinara a PD. "S-a discutat despre aceasta schimbare radicala in forul nostru de conducere a PD, ea a fost acceptata la unison, inclusiv prin procedura de vot, ca fiind cea mai buna orientare", a spus prefectul democrat Ion Oprea. Reorientarea doctrinara a PD va fi discutata la Conventia PD de miine, de la Bucuresti, unde va fi ales si presedintele partidului, Emil Boc fiind singurul candidat pentru sefia formatiunii politice cu tendinte afirmate de schimbare la fata. Delegatia PD Vrancea va participa la Conventie cu 63 de membri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.