Național

PNA controleaza cum s-au reparat scolile

Ziarul de Vrancea
10 mai 2005 677 vizualizări
Ministrul Educatiei si Cercetarii a sesizat, ieri, Parchetul National Anticoruptie in legatura cu proiectul de reabilitare a scolilor

Ministrul Educatiei si Cercetarii a sesizat, ieri, Parchetul National Anticoruptie in legatura cu proiectul de reabilitare a scolilor, dupa ce, in timpul unui control inceput in toamna anului trecut, au fost constatate mai multe neregului privind desfasurarea acestuia. In luna noiembrie 2004, Directia Audit din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) a efectuat o misiune de audit la Unitatea Centrala de Management a Proiectului de Reabilitare a Scolilor (UCMPRS), in urma careia au fost identificate o serie de deficiente. In martie 2005, secretarul general al MEdC a emis o nota prin care dispunea constituirea unei echipe ministeriale care sa verifice modul de implementare a masurilor dispuse de misiunea de audit din noiembrie 2004 (care descoperise grave deficiente) dar si anumite informatii prezentate de catre persoanele fizice si presa. Rezultatele controlului au scos la iveala, printre altele, urmatoarele aspecte. La nivelul UCMPRS nu s-a tinut o evidenta clara a consumului de carburanti si lubrifianti pentru autoturismele din dotare, existind pericolul efectuarii de consumuri nejustificate. Bonurile valorice de carburanti au fost distribuite pe baza de proces-verbal, dar miscarea acestora nu a fost operata in contabilitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.