Național

Cit de uniti sint romanii la necaz

Dana Chiorescu
26 apr 2005 551 vizualizări
Solidaritatea cu romanii ale caror case au fost luate de ape a devenit o certitudine. Dupa apelurile pe care presa le-a facut pentru ajutorarea acestora, raspunsul nu a intirziat sa apara. Chiar daca curentul de opinie format pentru a da o mina de ajutor a durat citeva zile, in prezent, mai multi focsaneni sint dispusi sa-i ajute pe sinistrati


Soare Canceschi, 60 ani, pensionar, Focsani

In afara de biserica ortodoxa care stringe haine si imbracaminte in cadrul slujbelor efectuate de sarbatori si a autoritatilor locale care s-au mai interesat de situatia oamenilor care au ramas fara case din cauza inundatiilor, nimeni nu se mai intereseaza. Am mai vazut la televizor ca au mai fost si vreo doi ministri care au facut citeva demersuri pentru acesti oameni. Acum s-au acumulat cam multe asupra Guvernului, copiii nevinovati Irak, inundatiile si semnarea tratatului. Inteleg ca au csam multe pe cap dar trebuie sa-i ajutam si pe ei.



Victoria Canceschi, 55 de ani functionar, Focsani

Lumea ar trebui sa se duca la Crucea Rosie deoarece acolo trebuie sa existe o societate care sa doneze o masina care sa se ocupe de colectii. Fiecare ar trebui sa ajute cu haine sau cu ce poate. Daca pentru cei din Asia s-au strins sume mari de bani si erau departe de noi atit ca distanta cit si ca religie, sper sa se faca ceva si pentru cei care sint ai nostri si au nevoie de ajutor. Trebuie sa ne gindim ca si noi am putea fi in locul lor.



Cristea Tinca 56 ani, angajat CUP, Focsani

Trebuie ajutati deoarece un mare blestem s-a abatut asupra lor. Fiecare dintre noi trebuie sa dea cite o suma de bani, cit de mica pentru acesti oameni aflati la necaz. Vedem la Nu neaparat cu bani ci si cu materiale si tot ce poate fi folositor unui om care nu mai atre unde sa stea.Autoritatile se implica dar sint prea multe zone de care trebuoie sa se ocupe si le este si lor destul de greu. Eu zic ca merge greu campania aceasts pentru ajutoararea oamenilor care au avut de suferit de pe urma inundatiilor.



Adrian Gherbu, inginer, 45 ani, Suceava

Orice ajutor s-a facut pina acum prin donatii, insa cel mai bine este ca oamenii sa se invete sa -si asigure locuintele. Nu este prima data cind se intimpla inundatii sau cutremure. Vedem la televizor tot ce se intimpla in lume si oamenii ar trebui sa fie mai precauti. Au avut un exemplu destul de clar dezastrele din Asia si ar fi trebuit sa fie mai precauti. Cred ca omul de pe strada nu o sa se duca singur sa-i ajute, ci trebuiesc afise pentru ca oamenii sa fie indemnati.presa si fundatiile ar trebui sa se miste mai mult pe strada sa preintimpine ei oamenii.Cred ca autoritatile se implica in functie de cit buget au.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.