Național

Talpes arata cu degetul Omar Hayssam, amic cu Dan Ioan Popescu

Ziarul de Vrancea
1 apr 2005 859 vizualizări
Omul de afaceri irakian a stirnit o furtuna in PSD, dupa ce au iesit la iveala legaturile cu diferiti lideri

Senatorul PSD Ioan Talpes il leaga tot mai mult pe controversatul om de afaceri sirian Omar Hayssam de Dan Ioan Popescu. Dupa ce acesta a declarat ca Hayssam a fost propus pentru listele electorale ale PSD, la alegerile din noiembrie 2004, Talpes lasa sa se inteleaga ca tot Popescu l-a "aruncat" de mai multe ori in delegatiile oficale ale lui Ion Iliescu. Intrebat de radio InfoPro ce cauta Omar Hayssam, ale carui probleme cu legea erau cu siguranta cunoscute inca de acum citiva ani, in anturajul lui Ion Iliescu, Talpes a afirmat ca listele pentru delegatiile oficiale se faceau la Ministrul Economiei, condus de Dan Ioan Popescu.

Insa, presedintele PSD Bucuresti sustine ca Omar Hayssam este membru al partidului, la filiala sector 1 si ca fusese propus pe lista pentru Parlament, la alegerile preliminare, de catre Mircea Ursache, dar a fost scos de pe aceasta la solicitarea lui Adrian Nastase. "De asemenea, am dat inapoi banii pe care i-a trimis ca si ajutor la nivelul Bucurestilor", a afirmat Popescu, fara a preciza exact despre ce suma este vorba, dar aratind ca ar fi vorba de citeva sute de milioane de lei.

Popescu a precizat ca suma respectiva i-a fost inapoiata lui Hayssam pentru ca era "contra legii", el mentionind ca, potrivit reglementarilor legale, o sponsorizare poate avea o anumita valoare.

Ursache: "Sint aberatii"

Fostul presedinte al PSD Bucuresti, Mircea Ursache, sustine ca afirmatiile actualului lider, Dan Ioan Popescu, potrivit carora l-ar fi propus pe Omar Hayssam pe listele PSD pentru Parlament la alegerile preliminare din PSD sint "aberatii" si ca l-a cunoscut pe Hayssam "numai ca presedinte al AVAS". El contesta si eliminarea lui Omar Hayssam de pe liste de catre Dan Ioan Popescu, sustinind ca Popescu a revenit in functia de presedinte al PSD Bucuresti dupa alegeri. Mircea Ursache sustine ca Hayssam nu a dat bani la organizatia PSD Bucuresti ca persoana fizica, iar daca a facut-o o firma a acestuia ca persoana juridica acest lucru este mai greu de verificat. Mircea Ursache a explicat ca Omar Hayssam a fost "beneficiarul unor privatizari dubioase" realizate de fosta conducerea a APAPS (presedinte al APAPS a fost Ovidiu Musetescu) si ca AVAS a incercat sa rezolve situatiile de la unele dintre aceste societati, cum sint Moldosin Vaslui si IPRS Baneasa. El a precizat ca AVAS a cesionat contractul de la Moldosin si a inaintat la Parchet dosarul privatizarii IPRS Baneasa, dupa care procurorii au facut cercetari in acest caz.

Omul de afaceri Omar Hayssam a sponsorizat PSD cu mult peste limita prevazuta de legislatia referitoare la sponsorizarea partidelor politice, insa diferenta de 840 milioane de lei i-a fost returnata, se arata intr-un comunicat al PSD Bucuresti. In comunicat se precizeaza ca Omar Hayssam este membru simpatizant PDSR din anul 1994, iar din anul 2001 este membru PSD sector 1. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.