Sport

US Open la ora finalelor

Ziarul de Vrancea
8 sep 2013 618 vizualizări
Nadal s-a calificat la pas, Djokovic a avut mari emoţii cu Wawrinka

În faza senifinalelor nu s-au înregistrat mari surprize nici în turneul masculin, nici în turneul feminin. Italianca Flavia Pennetta, care a făcut cel mai bun turneu de Grand Slam din carieră, a fost o pradă relativ uşoară pentru numărul doi mondial, Viktoria Azarenka (Belarus), care joacă din ce în ce mai bine cu cat se apropie finala. Pennetta a opus o rezistenţă mai darză în primul set, dar Azarenka şi-a spus cuvantul în final şi a ajuns în finala mult-aşteptată şi mult pronosticată cu Serena Williams. Nici Serena n-a avut nevoie de tot arsenalul, deşi adversara din semifinală, Li Na (nr. 5) înseamnă mult mai mult decat decat Pennetta. În apropierea finalei multă lume comentează că, la forma care o arată liderul mondial, Serena este favorită, dar Viktoria este singura care poate produce surprize. Finala, care s-a disputat în cursul nopţii trecute, este o reeditare a ultimului act din ediţia 2012, care s-a încheiat cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5.
Şi în turneul masculin ne aşteaptă o finală mult aşteptată: Novak Djokovic vs. Rafael Nadal, care au întalnit jucătorii pe drept numiţi drept revelaţiile concursului. Clasaţi pe locurile 9, respectiv, 8, Stanislaw Wawrinka şi Richard Gasquet au venit obosiţi după meciurile foarte grele anterioare, prospeţimea fiind unul dintre avantajele favoriţilor, care n-au prea tremurat la acest turneu. Însă cată diferenţă dintre cele două prestaţii. Oboseala lui Wawrinka s-a simţit într-un final de cinci seturi, elveţianul conducand cu 1-0 şi 2-1 la seturi. În setul doi, "locotenentul" lui Federer a fost în situaţia de a da lovitura, conducand cu 4-2, după ce îşi adjudecase primul set cu 6-2. "Nole" a revenit extraordinar şi a egalat scorul la seturi, după un tie-break adjudecat cu 7-4, dar Wawrinka a caştigat setul trei cu 6-3. În final, nu numai prospeţimea, dar şi clasa (uneori chiar şi norocul) a fost de partea sarbului, care a caştigat cu 6-3, 6-4 ultimele două seturi. Şi totuşi, Wawrinka s-a agăţat extraordinar de fiecare minge. De pomină a fost al treilea game din setul decisiv, în care "Stan" şi-a făcut serviciul după 22 de minute de joc efectiv. Deznodămantul a fost, însă, doar amanat. În schimb, francezul Richard Gasquet a contat doar în primele două seturi cu Nadal, în decisiv fiind stors ca o lămaie şi împăcat cu fatalitatea. Vinovat este, bineînţeles şi "Rafa" care a făcut cel mai bun meci dintr-un turneu triumfal şi, cel puţin pană acum, pare favorit chiar şi în faţa lui Djokovic.
După ce au reuşit să le elimine în semifinală pe temutele Venus şi Serena Williams (6-4, 6-2!), jucătoarele cehe Andrea Hlavacka şi Lucie Hradecka (nr. 5) au caştigat turneul feminin de dublu, învingand cu 6-7, 6-1, 6-4 perechea australiană Ashleigh Barty/Casey Dellacqua (numărul 8). Finala masculină între perechile Leander Paes / Radek Stepanek (India / Cehia) şi Alexander Peya / Bruno Soares (Austria / Brazilia) s-a disputat aseară. Reamintim primii au reuşit să elimine pe marii favoriţi, fraţii gemeni americani Bob & Mike Bryan, care au ratat astfel cucerirea Marelui Şlem.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.